Wolfram Alpha geeft fout toe: iPhone-app afgeprijsd van 40 naar 1,59 euro

Wolfram Alpha heeft de prijs van de iPhone-applicatie verlaagd van €40 naar €1,59. Ze willen dat meer mensen de app downloaden en hebben ook de mobiele site weer in ere hersteld.

wolfram alphaWolfram Alpha lanceerde vorig jaar oktober een eigen iPhone-applicatie. De gebruikers reageerden sceptisch op de prijs: de app kostte maar liefst €40 en om de verkoop te stimuleren haalde Wolfram Alpha later ook maar de iPhone-geoptimaliseerde mobiele site offline. Een halfjaar later is het bedrijf tot nieuwe inzichten gekomen: ze geven toe dat de prijs van €40 te hoog was en hebben nu voor een realistischer prijs van €1,59 gekozen.

Om te voorkomen dat huidige klanten boos worden geven ze geld terug aan mensen die de app voor de oude prijs hebben gekocht. Wolfram Alpha was zelf ervan overtuigd dat de applicatie €40 waard was, maar het publiek zag dat anders. Toch zijn er wel degelijk mensen die de app hebben gekocht: in de Amerikaanse App Store stonden op het moment van de prijsverlaging 24 reviews. Het Nederlandse publiek dacht daar anders over: er zijn slechts twee (Engelstalige) reviews voor een oudere versie van de app.

wolframWolfram Alpha’s nieuwe managing director Barak Berkowitz legt de stap als volgt uit: de “number-one priority as of today is to get Wolfram|Alpha in the hands of everyone.” Zijn bedrijf heeft een website geopend waar mensen hun geld terug kunnen krijgen. In veel gevallen zal dat €40 zijn, maar er zijn ook mensen die in de ‘kerstuitverkoop‘ de app voor €15,99 hebben gekocht. Om geld terug te kunnen krijgen moet je de UDID van je iPhone opsturen, een screenshot maken van je UDID in iTunes, een screenshot van je accountpagina en de rekening van Apple.

Wolfram Alpha heeft ook de mobiele site in ere hersteld. Die biedt niet een speciaal toetsenbordje om formules in te voeren, zoals de native applicatie. De komende negen maanden gaan ze nog meer doen om de dienst toegankelijker te maken. Software-architect Schoeller Porter: “the new iPhone and iPod touch app price, and the refund offer are just the beginnings of a wider strategic move toward ubiquity.”

En wie denkt dat het allemaal een 1 aprilgrap is: in de App Store is het bewijs te vinden en is de app daadwerkelijk te koop voor €1,59.

Downloaden: Wolfram Alpha (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 april 2010, 9:30
Categorie Naslagwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.