Voorspel de Oscars met iPhone-applicatie van Vanity Fair

Vanity Fair heeft een applicatie gelanceerd waarin je de Oscars kunt voorspellen. Ook kun je een pooltje maken en kijken wat de redacteuren van Vanity Fair verwachten van de Academy Awards.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

oscars vanity fairOp 7 maart worden de Academy Awards (Oscars) uitgereikt, de belangrijkste filmprijzen ter wereld. Het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair heeft daarom een applicatie uitgebracht waarmee je kunt voorspellen welke films, acteurs en regisseurs de prijzen gaan winnen. Je kunt vanuit de applicatie ook vrienden uitnodigen voor een pooltje. Heb je hulp nodig, dan kun je in de app zien welke keuze de redacteuren van het blad hebben gemaakt.

Op de avond van de prijsuitreiking gaat de redactie van Vanity Fair meteen de uitslag publiceren. Ze gaan ook langs de afterparty om de genomineerden en prijswinnaars te vragen naar hun favoriete films en welke designers de jurken hebben gemaakt.

Vanity Fair is een gevarieerd tijdschrift over cultuur, mode en politiek. Het wordt op de markt gebracht door Conde Nast, een uitgeverij die al actief is met digitale tijdschriften. Het tijdschrift GQ is sinds een paar maanden verkrijgbaar op de iPhone en lijkt tot nu toe een succes: van het $2,99 kostende tijdschrift zijn tot nu toe 12.000 stuks verkocht. Het is te verwachten dat grote uitgevers als Conde Nast ook wel wat titels hebben klaarliggen voor de iPad.

Downloaden: Vanity Fair Hollywood (gratis – gesponsord door L’Oreal)

Nog meer Oscar-apps:

  • The Oscars Guide (gratis): handige gids met allerlei achtergrondinformatie.
  • Oscar History (€1,59): triviaquiz waarin je winnaars van voorgaande Oscar-uitreikingen moet raden, gemaakt door Katha Films.
  • Movie Challenge: Oscars Special (€1,59):
  • Movie Trivia Quiz (gratis): algemene filmvragen, niet zozeer gericht op de Oscars maar wel gratis.
  • Movie Awards Crossword (€0,79): kruiswoordpuzzels over filmprijzen.
  • Oscar Pool 2010 (€0,79): maak een pooltje met je vrienden, maar dat kan met de besproken Vanity Fair app ook en die is gratis.
  • Academy Awards Bible (€2,39): opsomming van eerdere Oscar-winnaars, maar de eerder genoemde The Oscars Guide bevat die informatie ook en is gratis.
  • The Oscars (€5,99): nogal prijzig boekje, waarin wordt uitgelegd hoe we de filmhistorie van Hollywood beter kunnen begrijpen door naar de Oscar-uitreikingen te kijken.

In onderstaand filmpje wordt een redactievergadering nagespeeld, waarin de app wordt gepitcht:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2010, 8:06
Categorie Amusement
Onderwerpen award, film

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.