Dagblad van het Noorden komt met iPad-app in september

Dagblad van het Noorden op de iPad; het is een gegeven vanaf september 2011. De iPad-editie van de krant zal zich tussen de papieren editie en de website positioneren.

DvhN Dagblad van het Noorden op iPadDagblad van het Noorden komt in september met een iPad-versie van haar dagblad. Dat zegt Maarten Pennewaard, verantwoordelijk voor de iPad-uitgave van de Leeuwarder Courant binnen dezelfde uitgever NDC Mediagroep. Dagblad van het Noorden op de iPad wordt geen simpele digitale kopie van de krant, maar positioneert zich tussen de website en de papieren editie. Een eindredacteur zal verslaggevers daarvoor rechtstreeks aansturen.

De planning voor de Dagblad van het Noorden-app is september en zoals het nu lijkt, wordt die planning gehaald.

Dat meldt Pennewaard vanmiddag aan iPadclub. De opzet van de iPad-uitgave wordt ongeveer gelijk aan die van de Leeuwarder Courant, waar ook een aparte eindredacteur is benoemd voor het aansturen van verslaggevers in de stille uren. Bij de Leeuwarder Courant is dat een avondtaak omdat die krant in de middag verschijnt. Dagblad van het Noorden is een ochtendkrant en heeft haar stille uren in de middag. Een eindredacteur wordt ervoor verantwoordelijk dat het nieuws ook om die tijd wordt aangeleverd.

Over de prijzen van Dagblad van het Noorden is nog niets bekend. Een maandabonnement op de Leeuwarder Courant op de iPad kost 11,99 euro.

De Leeuwarder Courant is nu twee maanden beschikbaar op de iPad. Vanmiddag blikken we terug op de ervaringen met het iPad-abonnement tot dusver.

Informatie

Laatst bijgewerkt
7 juli 2011 om 14:05
Categorie
Kiosk

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.