Vogels sorteren in nieuwe iPhone-game Birzzle

Birzzle voor de iPhone en iPod Touch is een spel waarin je minstens drie vogels moet koppelen zodat ze van het scherm verdwijnen. De match-3 game heeft twee spelstanden en oogt kleurrijk, maar het lijkt erop dat de recensies zijn gekocht.

Birzzle voor iPhone en iPod TouchEr is een nieuw spel met vogels uitgekomen voor de iPhone en iPod Touch. Ditmaal zijn ze vierkant en leggen ze een bekend casual gameplaymechanisme op de mat. In een speelveld dat steeds hoger in het scherm klimt, moet je minstens drie identieke vogels naast of op elkaar leggen om ze weg te werken. Dat doe je door ze te ‘flippen’ naar een andere kant op het speelveld. Birzzle is een nieuwe variatie op het match-3 principe, ziet er vrolijk uit en het heeft ook een tweede spelmodus.

Die heet Ice Break en daarin zitten de vierkante gevleugelden gevangen in ijsblokjes. Alvorens de vogels gecombineerd kunnen worden, dienen de ijsblokjes verwijderd te worden en dat kan door op het scherm te tikken. Niet de meest intelligente spelvariant, maar een aardige afwisseling misschien voor de normale stand.

Overigens ziet het ernaar uit dat de ontwikkelaar positieve recensies heeft opgekocht in de App Store. Birzzle is pas vanaf vandaag te downloaden voor de iPhone en iPod touch, maar nu al staan er vijf 5-sterren beoordelingen in de Amerikaanse App Store. Dat is vreemd, want bij iPhoneclub houden we de concurrentie nauwlettend in de gaten en het spel is nog niet onder de aandacht gebracht bij grote of bekende sites. Wat het nog eens verdachter maakt, is dat Birzzle in de app-omschrijving nu al positieve recensies heeft verwerkt. Dat doen ze verdraaid snel, daar bij ontwikkelaar Enfeel.

Voor wie het avontuur nog niet aandurft: binnenkort moet ook een gratis lite-versie van Brizzle uitkomen.

Downloaden: Birzzle (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2011, 17:06
Categorie Games
Onderwerpen game, match-3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.