TeamViewer HD voor iPad stabieler geworden na update

TeamViewer HD en Pro HD hebben een update gekregen, met verbeterde ondersteuning voor invoermethoden, muiscursors en systemen met meerdere beeldschermen. Ook is de stabiliteit op de iPad 2 verbeterd.

teamviewer-windowsVanochtend schreven we op iPadclub over twee recent verschenen apps voor mensen die afhankelijk zijn van VMware. Eén van onze lezers wees op de app Teamviewer, waarmee dat gratis kan. Toevallig is er een uur geleden nét een nieuwe versie van TeamViewer in de App Store verschenen, zodat we er eindelijk eens aandacht aan kunnen besteden. TeamViewer HD is in twee versies te krijgen: een gratis versie en een Pro-versie van €99,99.

Volgens de omschrijving in de App Store is de functionaliteit van beide gelijk, maar is de gratis versie bedoeld voor privégebruik. Je krijgt snel en gemakkelijk beveiligde toegang tot Windows-, Mac- en Linux-computers.

Je kunt met deze software klanten of collega’s meteen op afstand helpen als ze tegen een probleem aanlopen. Maar je kunt ook servers en computers die bijvoorbeeld in een datacenter staan, op afstand bedienen. Daarnaast heb je natuurlijk ook toegang tot je desktop en geïnstalleerde applicaties. Moet je voor je werk een maatwerkapplicatie gebruiken, waarvoor geen iPad-app beschikbaar is, dan is dat geen probleem: je doet alles vanaf je iPad.

teamviewer-macEénmaal installeren of aanschaffen houdt in dat je de app op een onbeperkt aantal remote computers mag installeren. Je hoeft dus niet voor elke computer weer €99,99 te betalen. Naast de app TeamViewer (Pro) HD die je op de iPad installeert, moet je ook de desktopsoftware TeamViewer installeren. Als je daarna het ID van je computer in TeamViewer op de iPad invoert, krijg je meteen verbinding.

In de nieuwste update zijn vijf verbeteringen doorgevoerd:

  • Native iPad-resolutie kiezen bij schermvullende weergave.
  • Verbeterde ondersteuning voor meerdere invoermethoden, waaronder Aziatische karakters.
  • Verbeterde ondersteuning voor muiscursors.
  • Geoptimaliseerde controle op afstand van systemen met meerdere beeldschermen.
  • Verbeterde stabiliteit, vooral op de iPad 2.

Downloaden: TeamViewer HD (gratis) en TeamViewer Pro HD (€99,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2011, 17:06
Categorie Productiviteit
Onderwerpen remote, teamviewer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.