iOS game-update: Alpha Squadron, Zenonia 5 en N.O.V.A. 3 voor iPhone 5

N.O.V.A. 3 is geoptimaliseerd voor iPhone 5 en iPod touch 5th gen en het vliegspel Alpha Squadron doet denken aan oude Star Wars-games.

GU DI Zenonia 5 header iPhoneDe science-fiction schietgame N.O.V.A. 3 heeft een aardige update gekregen, alweer bijna een jaar na de originele uitgave. De update voorziet de shooter van ondersteuning voor de iPhone 5 en de iPod touch 5th gen. Het nieuwe vlieg-schietspel Alpha Squadron komt niet aan het spetterende uiterlijk van N.O.V.A. 3, maar zal als een warm bad voelen voor fans van oudere Star Wars-games. Ook behandelen we Zenonia 5: een gratis avonturenspel met wel heel veel in-app aankopen.

N.O.V.A. 3 bijgewerkt voor iPhone 5

GU DI NOVA 3 bijgewerkt voor iPhone 5Gelukkig is er nog zoiets als loyaliteit van ontwikkelaars en uitgevers van iPhone-games. Het is makkelijk om te zeggen: prima, geld verdiend, project afgesloten. Zeker omdat het optimaal benutten van het scherm best een designklus kan zijn. Het is niet zomaar een kwestie van het zicht in een 3D-game rekken, ook alle menu’s en video’s moeten onder handen worden genomen om de ondersteuning voor de iPhone 5 en iPod touch 5th generatie goed op te pakken. Gameloft heeft het gedaan bij haar science-fiction shooter N.O.V.A. 3; de vorig jaar uitgekomen en hooggewaardeerde schietgame die zowel lijkt op de shooters Halo 3 en Crysis 2. Ondertussen had de game ook al de nodige updates gekregen. Zo is het ondertussen zelfs mogelijk online voicechat te gebruiken met medespelers en teamgenoten. Gameloft zorgt er zo voor dat je met N.O.V.A. 3 ook op lange termijn een goede aankoop hebt gedaan op de iPhone en iPad.
Downloaden: N.O.V.A. 3 (€5,99, universeel, iOS 4.0+)

Zenonia 5: bezaaid met in-app aankopen

GU DI Zenonia 5 screenshotEr zijn inmiddels vijf delen in de Zenonia-serie in de App Store te vinden. Kun je het geloven? Het eerste spel stond in 2009 in de App Store, maar sindsdien is er een hoop aan de gamereeks veranderd. Zo betaal je bijvoorbeeld niet meer een vaste prijs voor de games, maar kun je de nieuwste delen gratis uit de App Store plukken. Daar staat tegenover dat ze zijn bezaaid met in-app aankopen. Zenonia 5 is wat dat betreft een toppunt: er is geen moment waarop het spel je geen middelen wil aanbieden waar je keiharde euro’s voor kunt betalen, om het zo makkelijker voor je te maken om in level te stijgen of om nieuwe, betere bewapening aan te schaffen. Speltechnisch lijkt er weinig veranderd aan de spelformule van Zenonia in dit vijfde hoofdstuk: je hakt nog steeds als een zelfgekozen held door vijand na vijand heen, om zo gaandeweg meer vaardigheden vrij te spelen en steeds een stukje krachtiger te worden. De herhaling slaat er al snel in: toen wij voor een paar dorpelingen opdrachten hadden vervuld door een X aantal diertjes te bevechten of voorwerpen te verzamelen, was het eigenlijk al duidelijk wat de game voor de komende tientallen uren te bieden zou hebben. Een langdurende queeste die je ook flink moeilijk wordt gemaakt: om te blijven spelen moet je namelijk altijd met internet verbonden zijn. Rijd je een tunnel in, dan kan dit zomaar je spelproces tot een halt roepen.
Downloaden: Zenonia 5 (gratis, met in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Alpha Squadron

GU WO Alpha Squadron iPhoneEen duik in het verleden dat er nooit was, dat is Arc Squadron voor de iPhone en iPad. De nieuwe game waarin je in een soort Star Wars-achtige X-wing vliegt, lijkt op meerdere vlakken op Star Wars Rogue Squadron op de Nintendo Gamecube. Anno 2013 levert dat op iOS een actiegame op die lekker soepel speelt, maar visueel een beetje ondermaats presteert. Missen we nou wat glimmers of laserstralen overal door het beeld? Geen idee, maar Alpha Squadron líjkt vooral op een simpel vlieg-actiespel. Qua gameplay heeft het echter heel wat in huis. Het stuurt voortreffelijk met een een beweegstick links en kijkstick rechts in beeld, ruimte overlatend aan een boost-knop links in het scherm. Je concentratie kan uit naar de vijanden die zich overal bevinden: op een uitgestorven woestijngrond, planeten met wolkendeken die geflankeerd worden door zonnestralen en rotspartijen bij een ondergaande zon. Het spel mag dan niet altijd even scherp en detailrijk ogen; bij vlagen is de sfeer om van te watertanden. Star Wars-fans, Rogue Squadron-fans, vlieg-fans: verenigt u.
Downloaden: Alpha Squadron (€2,69, universeel, iPhone 4+, iOS 3.1.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2013, 18:45
Categorie Games
Onderwerpen gameloft, iculture speelt, nova

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.