iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Voetbalnieuws: simpele nieuws-app van Voetbal Centraal

De Nederlandse website Voetbal Centraal heeft met Voetbalnieuws een eigen iPhone-app uitgebracht. Daarin lees je overzichtelijk het laatste voetbalnieuws uit binnen- en buitenland, maar ook niets meer dan dat.

Voetbalnieuws Voetbal Centraal iPhone-appDe website Voetbal Centraal bestaat zes jaar en dat wordt op niet al te bescheiden manier gevierd met de uitgave van een fonkelnieuwe iPhone-app. De applicatie heeft nog meer dan de website de insteek vooral simpel en overzichtelijk te zijn. Zo lees je bij binnenkomst van de app meteen het laatste nieuws onder elkaar en is dat ook het enige wat je in de applicatie kan doen: nieuws lezen. Of je nou de laatste, populairste berichten of de artikelen per competitie wil zien.

De laatste optie tref je in het tabblad Categorie, een van de vier knoppen in de navigatiebalk die zich ouderwets onderin het scherm bevindt. Middels tabbladen kan je kiezen tussen het nieuws over verschillende competities, of het nieuws gebonden aan landen.

Voetbalnieuws artikel over Van PersieDe artikelpagina’s van Voetbalnieuws zijn prima leesbaar, met een duidelijke letter op een witte achtergrond en fraai een foto voorafgaand aan de tekst. Onderaan elk artikel lees je dat de reactiemogelijkheid van de website binnenkort in de app wordt geïntroduceerd. Daarmee zou de app wel eens een punt kunnen scoren ten koste van de hevige concurrentie, waaronder onze EK-winnaar Voetbal International en NUsport. Concurrent Voetbalzone heeft al langer een reactiemogelijkheid.

Voetbal Centraal zegt in de App Store-omschrijving dagelijks ruim 15.000 voetbalfans te verwelkomen, maar blijkbaar was dat niet genoeg om de iPhone-applicatie naar de website te vernoemen. Voetbalnieuws is nu een applicatie die precies doet waar ie voor staat. Niet meer, niet minder.

Downloaden: Voetbalnieuws (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juni 2012, 11:09
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerpen nederlandse apps, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.