iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Hyves 5.0: vernieuwde interface, maar klachten van gebruikers

Het Nederlandse sociale netwerk Hyves is vernieuwd op de iPhone naar versie 5.0, maar niet iedereen kan daarmee leven. Sinds de update van de app kunnen foto's niet meer ingezoomd worden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Hyves vernieuwd voor iPhone iPod touchHet Nederlandse sociale netwerk Hyves – naar eigen zeggen nog altijd goed voor ruim één miljoen bezoekers per dag, heeft haar iPhone-app een grote update gegeven naar versie 5.0. Die geeft de applicatie een compacter, strakker uiterlijk. Met name de WWW-timeline met gebeurtenissen van vrienden en het hoofdmenu zijn onder handen genomen. De wijzigingen zijn niet bij iedereen in goede aarde gevallen. De nieuwste versie heeft een desastreuze gemiddelde App Store-beoordeling. Gebruikers klagen erover dat de app trager is geworden en dat foto’s niet meer in te zoomen zijn.

Dat laatste is natuurlijk ook wel een bijzondere ontwerpkeuze. Terwijl je voorheen de foto’s kon vergroten met de bekende vingerbewegingen, haalt een pinch-to-zoom nu niks meer uit op de foto’s. Een dubbele tik zorgt evenmin voor inzoomen, maar zorgt ervoor dat er foto’s worden overgeslagen en er een andere foto in beeld komt. Een andere klacht is dat berichten niet meer met meerdere tegelijk verwijderd kunnen worden. Je moet nu een bericht in je inbox in om het aldaar te verwijderen, waarvoor je ook nog een bevestigingsvraag krijgt. Het is er niet handiger op geworden.

Communicatiemanager Rebecca Rijnders van Hyves bevestigt dat de applicatie trager blijkt dan voorheen:

Hyves heeft een volledig nieuwe app neergezet en er zitten inderdaad nog kinderziektes in. Erg vervelend. We nemen alle feedback mee en proberen het zo snel mogelijk te herstellen.

De profielpagina en het hoofdmenu zijn strakker geworden. De laatste is in het zwart gestoken en toont negen witte pictogrammen met bekende functies. Prominent is de EK Voorspellen-functie, die net als de Inbox een oranje counter laat zien, maar ditmaal met de letters EK. Vanuit het hoofdmenu kan je meteen een WWW invoeren, foto uploaden en een bericht versturen.

De editor waarin je een WWW invoert is vernieuwd en wel degelijk verbeterd. Met knoppen bovenaan het toetsenbord kan je een smiley toevoegen, een persoon aanhalen, een foto uploaden of bijvoegen, een locatie toevoegen en bepalen voor wie het bericht is bestemd: vrienden, vrienden van vrienden, Hyvers of iedereen.

Downloaden: Hyves (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juni 2012, 15:32
Categorieën Nederlandse apps, Sociaal netwerken
Onderwerpen hyves, nederlandse apps, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.