Voetbalmanagementspel Hattrick op de iPhone verschenen

Het Nederlandse voetbalmanagementspel Hattrick heeft een iPhone-app gekregen waarin je de prestaties van je spelers en je team kan zien. Hattrick op de iPhone en iPod touch vervangt dus niet de website.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Hattrick iPhone iPod touch header iPhoneHet voetbalmanagementspel Hattrick draait alweer even mee op internet. Sinds 1997 zijn 700.000 voetbalfans in de weer gegaan met hun eigen online voetbalteam en op dit moment zijn er in Nederland 35.496 teams die de strijd onderling aangaan. In dat licht kan je zeggen: het werd ook wel tijd dat er een iPhone-app van Hattrick uitkwam. De app probeert niet eigenhandig meer ‘managers’ aan zich te binden, maar dient ter ondersteuning van de nog steeds levendige website.

Hattrick iPhone-app opstellingEven inloggen met je bestaande account is genoeg om in de iPhone-applicatie twee verschillende dingen te zien. Zien is daarbij het toverwoord; het doe-gedeelte is voorbehouden gebleven aan de site. In de app prijken twee belangrijke tabbladen: een met de selectie en opstelling van je team en bijbehorende spelersgegevens en een met aankomende wedstrijden en wedstrijdverslagen van confrontaties.

Van jouw team zie je in welke divisie je speelt en welk vijandelijk voetbalvlees je in de kuip hebt, alsmede je eigen selectie. Per speler zie je de bekende statistieken die een voetballer in Hattrick heeft: je ziet bijvoorbeeld hoe goed een rechtgeaarde middenvelder als keeper is, maar leest ook algemene gegevens over zijn specialiteiten en functioneren. Dan gaat het over de algemene gegevens.

Hattrick wedstrijdverslag ratingsIn het Wedstrijden-tabblad kom je dezelfde equipe tegen in het wedstrijdoordeel, waarin de vorm en prestaties van een speler onder een vergrootglas worden gelegd. Behalve de spelers, moet ook het functioneren van je team eraan geloven.

Hattrick stuurt accountloze app-gebruikers naar het invulformulier op de site, waar je uitgebreid rond moet neuzen om het spel te snappen en de app nuttig in te kunnen zetten. Dat is nogal een contrast met het vorige week uitgebrachte iPhone-voetbalmanagementspel My Football Manager Online, uit Nederlandse keuken en meteen onze Game van de Week. Die app heb je – ondanks een opslagfout die verholpen moet worden – na vijf minuten onder de knie. Concurrent Online Soccer Manager (OSM) kreeg onlangs ook een grote update.

Downloaden: Hattrick (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2012, 10:29
Categorieën Games, Nederlandse apps, Sport
Onderwerp voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.