iOS game-update: gratis racegame Thrill City, Deck Buster en Limbo voor de iPhone?

Nee, het Xbox Live Arcade-cultspel Limbo komt niet uit op de iPhone, maar we hebben in deze iOS game-update wel een spel waarbij je bij het kijken van de trailer meteen denkt: ‘Hee, is dit Limbo voor de iPhone?’ LAD heet het spelletje. Ook vandaag: een verslavend relaxt kaartspelletje van bordspellenmeester Reiner Knizia en een […]

GU WO Thrill City iPhone iPod touchNee, het Xbox Live Arcade-cultspel Limbo komt niet uit op de iPhone, maar we hebben in deze iOS game-update wel een spel waarbij je bij het kijken van de trailer meteen denkt: ‘Hee, is dit Limbo voor de iPhone?’ LAD heet het spelletje. Ook vandaag: een verslavend relaxt kaartspelletje van bordspellenmeester Reiner Knizia en een gratis 3D-racegame van Toyota die gebruik maakt van Google Maps. Het is weer eens iets anders.

Toyota geeft Thrill City

GU WO Thrill City iPhone iPod touch kleinHet Japanse automerk Toyota heeft voor het eerst sinds de jaren negentig weer eens een echt leuk en betaalbaar sportautootje op de markt gebracht en daar profiteren wij als gamers ook van. De GT86 coupé met achterwielaandrijving is de hoofdrolspeler van het gratis spel Thrill City, dat op papier echt iets leuks doet. Het neemt routes van gebieden van Google Maps en maakt daar een circuit van waar je op racet. Als je de camera iets hoger instelt dan de standaardinstelling, zie je dan ook duidelijk de straatnamen over je circuit lopen. Een erg leuk idee, maar omdat een Google Maps-afbeelding van boven nogal plat is, ziet Thrill City er niet heel sprankelend uit. Dat is het punt echter niet. Dat is… nou ja… hoeveel vloeiende bochten heb jij ooit gezien in Google Maps? De kaartendienst zet veranderingen in de wegrichting immer vierkant in en daardoor mis je in Thrill City juist de bochten waar je mogelijk zo lekker doorheen zou kunnen driften. Wie het toch eens wil proberen; racen op echte straten van Saudi Arabië, moet het vooral doen. Het kost niks.
Downloaden: Thril City (gratis)

GU WO Thrill City iPhone groot

Deck Buster van Reiner Knizia

GU WO Reiner Knizia's Deck BusterIedereen die een beetje thuis is in bordspellen heeft de naam Reiner Knizia ongetwijfeld wel eens gehoord. De beste man bedenkt zo’n twintig spelconcepten per jaar – of althans, misschien neemt ie ze wel over van personen die zelf te weinig geld hebben voor de uitwerking van de spellen, je weet het niet, twintig is echt heel veel – en sinds er in de App Store goed geld te verdienen valt met kleine spelletjes, is Knizia ook daar vertegenwoordigd. Deck Buster is zijn nieuwste op de telefoon en is lekker simpel. Je krijgt willekeurige speelkaarten uitgedeeld en die plaats in je in drie lege rijen met elk plek voor vijf kaarten. De bedoeling is dat je pokercombinaties van kaarten maakt in de rijen. Een straat levert meer nieuwe kaarten op dan een three of a kind, vanzelfsprekend. Hoe beter de combinatie, hoe meer kaarten je op de stapel krijgt en hoe langer je kan doorspelen. Zo kaart je jezelf naar een highscore en dat kan je met een selectie van kaarten (7 tot en met de A’s) of alle kaarten doen. Een laidback jazzmuziekje houd je aan het spelen als het spel je zelf al niet verslaafd krijgt.
Downloaden: Deck Buster (€0,79, geen limiet, universele app)
Downloaden: Deck Buster 100 (gratis, 100-kaarten limiet, universele app)

Trailer van de Dag: LAD

Limbo voor de iPhone? Nee: LAD. Maar tjonge, wat is de visuele stijl van dit nieuwe puzzel-platformspel voor iOS geïnspireerd door het grote Xbox Live-succes uit 2010. In dat spel ging je als silhouette op zoek naar hulpmiddelen die je konden helpen het volgende natuurlijke gebied te overleven – en omdat alles zwart-wit maar vooral zwart was, was het ontdekken van de omgevingen en middelen al een grote uitdaging. Ongrijpbare muziek en afstandelijke geluidseffecten maakten van Limbo een bij vlagen innemend spannend avontuur waardoor het spel ons nog steeds bij staat. En stiekem durven we nu al uit te spreken dat LAD niet aan dat niveau gaat tippen. De eerste trailer is vrijgegeven en laat een rustige, licht mystieke sfeer zien met allerlei verschillende ruimtes die zich eveneens in de natuur afspelen. Maar het draait niet hoofdzakelijk om ontdekken, maar om puzzelen. In de video zien we de hoofdpersoon, dat moest haast wel Lad zijn, kratten duwen om er overheen te springen en het leveleinde te bereiken. Tot nu toe landen echter al die kratten op de bodem van het level. Niet heel inspirerend, maar misschien wil ontwikkelaar Black Chair Games nog niet teveel weggeven. Of LAD net zo mooi speelt als het eruit ziet, zien we ergens later dit jaar.

De koopjeshoek

Elke dag koopjesdag op de iPhone en iPod touch. Ook vandaag doen we een greep uit de leukste tijdelijke aanbiedingen:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2012, 18:52
Categorie Games
Onderwerpen city, iculture speelt, kopen, limbo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.