iOS game-update: My Football Manager Online is Game van de Week, Air Mail en Squared Golf

My Football Manager Online mengt de online multiplayer van Wordfeud met voetbalmanagement en die combinatie is zo aanstekelijk en verslavend dat het onze iPhone Game van de Week is. Ook Air Mail en Golf Squared zijn leuk.

GU VR Air Mail iPhone iPod touch headerHet was en is een goede week voor games op de iPhone en iPod touch. Leuke koopjes en belangrijke updates vlogen om onze oren en dan kwamen er ook nog aardig wat fijne nieuwe spellen uit. Gisteren kregen we het warm van Slingshot Racing en in principe ook van Virtua Tennis Challenge en vandaag komt er met Air Mail nog een indrukwekkend vliegavontuur bij. Toch zijn die spellen allemaal géén Game van de Week geworden.

Hoogvlieger: Air Mail

GU VR Air Mail vuur en vlam iPhone iPod touchWe gebruiken wel eens vaker gekscherend de term hoogvlieger voor een goed spelletje waarin je in het luchtledige verkeert, maar vandaag is die term beslist niet uit de euh… lucht gegrepen. Air Mail is een indrukwekkend spel dat aanvoelt als een game voor de grote spelcomputers. Je missie erin is pakketjes te verzenden, doelwitten te vernietigen of andere missies te voltooien vanuit je vliegtuig in prachtige 3D-omgevingen. Voorzien van cartoons ter ondersteuning van het verhaal en weelderige, volle en kleurrijke 3D-omgevingen tijdens het spelen, heeft Air Mail echt een eigen smoel. De besturing van het spel is even wennen, maar het kwartje valt opeens als je erachter komt dat je de virtuele stick op het scherm niet ingedrukt moet houden, maar beter kan tappen. Kort aanraken dus. Dan staat hooguit een warm wordende iPhone je nog in de weg van een innemende ervaring. Met een missiemodus, een highscore-modus en een rustgevende ontdekkingsstand is het spel bijzonder veelzijdig. Air Mail is een indrukwekkend avonturenspel dat zich nu eens in het luchtruim afspeelt.
Downloaden: Air Mail (€3,99, universele app)

Golfballen katapulteren: Golf Squared

GU VR Golf Squared iPhone iPod touchVissen vlogen door de lucht. Haaien. Vogels. Varkens. Alles hebben we al gelanceerd van punt A naar B – het doelwit dat vernietigd of bereikt moest worden. Dus waarom zouden we het niet doodleuk eens doen met een golfballetje? Golf Squared is een golfspel dat je van de zijkant bekijkt. Je veegt eerst je slarichting in beeld, daarna time je de kracht van de slag en probeer je uiteraard zo dichtbij mogelijk de hole te komen. Doe je dat in het voorgeschreven aantal slagen, dan krijg je één ster. Eentje eronder – een birdie – levert twee sterren op, twee eronder – een eagle – levert je de volle score op. En dan hebben we het nog niet eens over de ogenschijnlijk onmogelijke hole-in-one. Het is dus niet het PAR-level dat in beeld vermeld staat dat je als uitgangspunt moet gebruiken als je het meeste uit Golf Squared wil halen. Het fris uitziende spelletje loopt niet over van de opties. Het biedt louter singleplayer-levels en laat online en offline tegen anderen spelen zitten voor wat het is, ondanks dat de golfsport samenspelen uitschreeuwt. Daarmee laat het spel zelf wel wat sterren liggen.
Downloaden: Golf Squared HD (€0,79, universele app)

Game van de Week: My Football Manager Online

My Football Manager Online statistiekenVerslingerend leuk, schreven we gisteren over Slingshot Racing en we menen het: het ludieke racespelletje waarin je enkel op het scherm drukt om een haak uit te slaan naar een bocht, werkt enorm op de lachspieren met vier spelers op één iPhone. Maar het is niet onze Game van de Week. Onze glazen bol zegt dat er deze week ook een game is uitgekomen die we over een behoorlijke tijd nog spelen: My Football Manager Online. Een Nederlands initiatief waarvan we onszelf afvragen waarom we er zelf niet opkwamen. Je ontwerpt een clublogo, verzint een teamnaam en krijgt dan een willekeurige spelersgroep toebedeeld. Die kan je hernamen, voorzien van een andere opstelling en speelwijze en dan komt het: met je team aantreden tegen andere online spelers. Een wedstrijd van 90 minuten wordt opgeknipt in zes beurten van 15 virtuele minuten. Als beide spelers hun wijzigingen hebben doorgevoerd in de opstelling, wissels en speelwijze, wordt het volgende kwartier gesimuleerd en zie je welk resultaat je plan had. Zo werk je wedstrijden een voor een af. Maar het wordt nog interessanter: er is een update in de maak waarin je samen met vrienden een competitie kan starten en tegen hen aantreedt. Wees er snel bij: alleen de eerste dertig dagen mag je je team eigen namen geven – daarna wordt het een betaalde functie. De perfecte samenvoeging van Wordfeud en voetbalmanagement. Verslavingsgevaar ligt op de loer.
Downloaden: My Football Manager Online (gratis)

De koopjeshoek

De koopjeshoek is vandaag opgenomen in een los artikel bomvol sensationale aanbiedingen. Pinksterkoopjes: tientallen iPhone-games tijdelijk in prijs verlaagd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2012, 19:15
Categorie Games
Onderwerpen e-mail, golf, gvdw, iculture speelt, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.