Vocabulary.com: verslavend spel om je Engels te verbeteren

Met Vocabulary.com voor iPhone en iPad kun je spelenderwijs jouw kennis van de Engelse taal verbeteren door vragen te beantwoorden.

vocabularySpelenderwijs een taal leren kennen we natuurlijk van het populaire Duolingo, maar dat is niet de enige partij die het over deze boeg gooit. Vocabulary.com is al enige tijd een goedbezochte site waarop mensen hun Engels kunnen verbeteren in een spelachtige omgeving. Nu heeft de site een gelijknamige app, die meteen erg goed wordt ontvangen. Door allerlei slimme vragen en trivia over woorden te beantwoorden krijg je de Engelse taal ongemerkt steeds beter onder de knie, terwijl de applicatie via algoritmes leert wat je al weet en waar je zwakke en sterke punten liggen. Met iedere goed beantwoorde vraag zijn punten te verdienen, die op hun beurt beloningen en badges kunnen opleveren.

In Vocabulary.com kan je verschillende vragen tegenkomen, zoals meerkeuzevragen waarbij je de betekenis van een woord moet kiezen, of zinnen die een woord missen die jij moet invullen. Na ieder antwoord krijg je leuke aanmoedigingen – “We knew you could do it!” – en de uitleg van verschillende woorden is al even speels. Om de betekenis te illustreren worden grappige voorbeelden aangehaald, zodat woorden een beetje tot de verbeelding gaan spreken. In totaal telt de app 12.000 vragen, die je 12.000 verschillende woorden leren. Het ‘slimme’ woordenboek telt 165.000 woorden, waarin je naast de betekenis van woorden ook voorbeelden van zinnen waarin het woord kan worden gebruikt kunt bekijken. Voor specifieke testen zijn er 50.000 verschillende kant-en-klare woordenlijsten te vinden.

vraag 2antwoord 2

De app kan handig zijn voor ouders en leraren, maar ook voor mensen die studeren voor een TOEFL-test of graag naar een Engelstalig land willen afreizen. Voor de duidelijkheid: Vocabulary.com is niet Nederlandstalig, dus Engelse woorden die je niet kent of moeilijk in context weet te plaatsen worden in het Engels uitgelegd. Enige basiskennis van de Engelse taal is dus wel vereist. Doordat de app je echter steeds beter leert kennen en de vragen hierop worden aanpast zullen mensen van verschillende kennisniveaus met de applicatie uit de voeten kunnen.

Om de app te gebruiken moet je een gratis Vocabulary-account aanmaken of kun je de applicatie koppelen aan je Facebook-account. Uiteindelijk maken verschillende dingen deze app de moeite waard, maar het uitgebreide woordenboek, het feit dat dat je app in staat is om jouw kennis bij te houden en vorderingen in beeld te brengen en de speelse aanmoedigingen en spelelementen geven Vocabulary.com net dat beetje extra. Leren voor een test, tentamen of om je in het buitenland te redden hoeft lang niet altijd leuk te zijn, maar deze app maakt het plezierig en soms zelfs verslavend. Nu nog dat dertien-in-een-dozijn-appicoon veranderen – die is de gemiddelde App Store bezoeker wel zat door de stortvloed aan todo-apps – en wij zijn blij.

Downloaden: Vocabulary.com (€2,69, universeel, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2014, 10:53
Categorie Onderwijs
Onderwerpen engels, taalcursus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.