iCulture speelt: Keyword VS, Bouncing Slime en Shin Megami Tensei

Shin Megami Tensei is na de Super Nintendo uitgekomen op iPhone en Keyword VS is het nieuwe woordspel van de maker van Candy Crush Saga.

ICS Keyword VS iPhone iPad headerVoer voor de liefhebber van oude RPG’s en excentrieke games: Super Nintendo-game Shin Megami Tensei heeft een Engelse vertaling gekregen voor de iPhone, zodat je een 22 jaar oude klassieker nu op het touchscreen kan spelen. Maar we hebben ook gloednieuwe games: Bouncing Slime oogt retro en pixelig, maar is nieuw en gebouwd door de maker van Splashy Fish. Keyword VS is de nieuwe game van King.com, de ontwikkelaar van Candy Crush Saga.

Succes is een keuze: Keyword VS

ICS Keyword VS screenshot iPadWe hebben er veelvuldig voor gepleit in recensies van eerdere online spelletjes: je moet je voordelen tijdens het spelen niet kunnen kopen, want dat geeft een oneerlijk voordeel tegenover je tegenspeler. Maar King.com, inderdaad: de maker van Candy Crush Saga, trekt zich er niks van aan. De allereerste trainingen in het nieuwe woordspel Keyword VS is erop gericht om je munten te laten inzetten in potjes, zodat je het spel naar je hand zet.

Keyword VS is een woordspel waarin je een bord hebt van 5 bij 5 letters. Waarin kan je letters in alle richtingen met elkaar verbinden om woorden te maken. Die letters worden vervolgens vastgezet. Na drie woorden wordt je score van de woorden bij elkaar opgeteld en moet die hoger zijn dan de tegenstander om de ronde te winnen. Dat kan door goede woorden maken, maar net zo makkelijk door power-ups kopen: een extra 3x woordwaarde kopen, een blanco letter of een dubbele klinkerscore. Bovendien kan je de resterende letters husselen. Net als eerlijkheid ontbreekt een chatfunctie helaas in Keyword VS, en wat ons betreft kan alleen het verzorgde uiterlijk de nieuwe King.com naar grote successen leiden.

Downloaden: Keyword VS. (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Bouncing Slime: die maker van Splasy Fish weer!

ICS Bouncing Slime iPad iPhoneSplashy Fish was dé Flappy Bird-kloon die succes scoorde nadat het ‘origineel’ uit de App Store was gehaald en ontwikkelaar RedBit wil die App Store-dominantie niet meer loslaten. Zo verscheen vorige week Red Bit Escape al, maar dat vonden we te beroerd om over te schrijven. En nu is er alweer Bouncing Slime, en dat is wel weer een lekker één-knops spelletje. Je hoeft alleen maar in beeld te tikken om een groene pixelslijm te laten springen. Zo spring je in levels van beperkte omvang over stekels heen, onder stekels door en spring je vooral van platform naar platform. Het spelletje bestuurt precies zo strak als je het verwacht en is daarom ook net zo moeilijk als je inmiddels na Flappy Bird verwacht. Dit kan wel eens een hit worden.

Downloaden: Bouncing Slime (gratis, geen in-app aankopen, universeel, iOS 5.1+)

Engelse Shin Megami Tensei uitgekomen

ICS Shin Megami Tensei iPhoneEn nu de diepgang in. Atlus heeft zijn ouderwetse RPG Shin Megami Tensei, origineel verschenen op de Super Nintendo in 1992, opgepoetst en in het Engels uitgebracht op de iPhone. De screenshots in de App Store zien er schrikwekkend slecht uit en het lijkt er even op dat je met een vervalsing te maken hebt, maar niets is minder waar. Shin Megami Tensei voor iOS is net als toen een diepgaande RPG waarin je je door vertrekken baant en stuit op personages en tegenstanders die je verder helpen in een luguber verhaal… of je er onverbiddelijk uit gooien. Het spel is helaas niet echt lekker geoptimaliseerd met constant grote, semi-transparante actieknoppen in beeld, maar de sfeer, het verhaal en het bijbehorende verraad uit het origineel zijn behouden gebleven. De prijs is dat naar iOS-begrippen ook, en daarom moet je of verliefd worden op de trailer of nostalgische gevoelens voor het origineel hebben om Shin 22 jaar later blind te kopen.

Downloaden: Shin Megami Tensei (ENG) (€5,49, geen in-app aankopen, iPhone, iOS 4.3+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2014, 19:15
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kingdom, woordspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.