VLC Streamer voor iOS alvast aangepast voor iOS 5

VLC Streamer heeft een update gekregen met aanpassingen voor iOS 5. Ook kun je nu door te swipen een video weggooien uit de lijst. VLC Streamer kan video's in allerlei formaten converteren naar een videostream om op de iPhone of iPad te kijken.

vlc streamer iconVLC Streamer is een app die meerdere filmformaten voor je kan converteren. De app zorgt ervoor dat video’s lokaal vanaf je harddisk en gedeelde Windows-machines kunnen worden gedeeld. Je kunt direct vanaf je computer streamen via Wi-Fi. Er worden meerdere resoluties en meerdere kwaliteitsniveau’s ondersteund. Al na een paar seconden verwerking begint het afspelen en daarbij wordt natuurlijk AirPlay ondersteund, maar ook TV Out. Het werkt in combinatie met Windows en Mac. Linux is op papier ook mogelijk, maar dit bevindt zich nog in betafase. VLC Streamer heeft juist vandaag een update gehad met diverse kleine verbeteringen.

vlc streamer iphoneZo kun je met een swipe-beweging video’s uit de lijst wissen. Ook is er een Delete Me-optie toegevoegd om eenmaal gekeken films te kunnen weggooien. In de lijst met video’s is meteen de grootte van de bestanden te zien. In de app is de mogelijkheid toegevoegd om de gewenste framerate te specificeren. En de makers hebben ook al gedacht aan iOS5, want als je deze firmware-versie geïnstalleerd hebt kun je verder gaan waar je was gebleven tijdens het afspelen van een film (resume-functie). VLC Streamer speelt geen films met DRM-beveiliging af.

De app is universeel, dus ook meteen geschikt voor de iPad.

Downloaden: VLC Streamer (€1,59 – universeel)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2011, 22:54
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen converteren, streaming, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.