American Photo brengt indrukwekkende iPad-app over 9/11 uit

American Photo heeft een indrukwekkende app gemaakt waarmee je foto's van 9/11 kunt bekijken. Het bevat ook interviews met diverse fotografen die op de tragische dag hun werk moesten doen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

american-photo-ipadHet is 11 september, tijd om terug te kijken naar die tragische dag tien jaar geleden, waarop de torens van het World Trade Center na een aanslag instortten. American Photo heeft een speciale iPad-app gemaakt over 11 september. De basis daarvan is een artikel dat ze maakten over fotografen die op 11 september aan het werk waren. Ze komen in de app aan het woord, voorzien van heel veel foto’s die ze op de historische dag maakten.

De app zelf is gratis, maar de makers dringen wel sterk aan dat je een donatie doet aan een van de goede doelen-organisaties die op een speciale donatiepagina in de app te vinden is.

9-11-american-photoHeb je de app geïnstalleerd, dan moet je zijwaarts swipen of aan de linker of rechterkant van het scherm tappen om naar het volgende verhaal te gaan. In elk artikelen komt een ooggetuige aan het woord, voorzien van foto’s en een profiel van de fotograaf in kwestie. De app bevat vier hoofdstukken, elk over een andere fase van de vernietiging. Er zijn fotocollecties die emoties oproepen. Deze keer komen niet de brandweermannen en reddingswerkers aan het woord, maar de mensen die alles fotografeerden. Kijk ook meteen even naar de 9/11 Memorial documentaire-app die voor de iPad verscheen en waar we eerder over schreven.

Downloaden: American Photo – 9.11.01 The Photographers’ Stories (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2011, 13:07
Categorieën Fotografie en video, Naslagwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.