National Geographic World Atlas HD krijgt update

National Geographic heeft een update uitgebracht van de World Atlas HD. Deze wereldatlas toont de continenten en landen in 3 verschillende kaartstijlen. De afbeeldingen tonen hoge mate van detail.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

national-geographic-world-atlasVroeger kocht je de Bosatlas als je wilde weten waar een bepaald land ligt. Tegenwoordig kijk je sneller op Google Maps, maar heb je voor school of studie alsnog een atlas nodig, dan kan dat tegenwoordig makkelijk als app. National Geographic heeft de World Atlas HD uitgebracht, waarvan net een update is verschenen. De atlas speciaal ontworpen voor de iPad, met afbeeldingen in hoge resolutie zoals je kent van wandkaarten en gedrukte atlassen. En voor het geld hoef je het ook niet te laten, want deze atlas kost heel wat minder dan z’n gedrukte tegenhangers: slechts 1,59 euro. De National Geographic World Atlas HD gebruikt afbeeldingen met een hoge mate van detail, waarbij de wereldkaarten in 3 verschillende stijlen zijn opgenomen.

Je kunt oneindig inzoomen op een continent, totdat de app vanzelf overschakelt op de straatweergave van Microsoft Bing-kaarten. De mate van detail is zodanig, dat je je eigen huis kunt zien. Ook is er een interactieve 3D-wereldbol, zodat je niet meer een echte wereldbol hoeft aan te schaffen. Je kunt de globe ronddraaien en ook hier weer wisselen tussen 3 verschillende kaartstijlen: klassiek (met blauwe oceaan), executive (antiek-achtig) en satelliet. Verder vind je in de app actuele vlaggen en feiten rondom alle landen wereldwijd. Lees bijvoorbeeld over geografische en socio-economische eigenaardigheden van een land.

world-atlas-hdJe favoriete plaatsen kun je markeren met punaises en notities. Plaatsen zoek je met de ingebouwde index van wereldsteden of de normale zoekfunctie. Of centreer de kaart rondom je huidige positie.

Downloaden: World Atlas HD (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2011, 11:03
Categorie Onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.