VLC Media Player voor iPad goedgekeurd

Apple heeft de iPad-versie van het gratis VLC Media Player afgelopen nacht goedgekeurd; de applicatie is vanaf vandaag gratis te downloaden.

VLCApple heeft de iPad-versie van de populaire open source mediaspeler VLC goedgekeurd. Dat maakte ontwikkelaar Applidium vandaag bekend. De applicatie is vanaf vandaag gratis verkrijgbaar in de App Store. Hiermee heeft VLC naast Windows, Mac OS X en Linux ook ondersteuning voor het iOS-platform gekregen.


Ongeveer twee weken geleden schreven we al over de nieuwe applicatie, die in feite een port is van de desktopversie van VLC, maar het was toen nog onduidelijk of Apple de applicatie zou goedkeuren. VLC voor de iPad speelt een groot aantal videoformaten direct op de iPad af, zonder dat die naar een voor de iPad geschikt formaat geconverteerd hoeven te worden. Uit eerste previews bleek echter al dat de applicatie niet geschikt is om HD-content af te spelen waarvoor de iPad standaard geen hardware-ondersteuning heeft, zoals het populaire Matroska (MKV)-videoformaat. De iPad is simpelweg niet krachtig genoeg om de softwarematige decodering van video vloeiend te laten verlopen.

Screenshot VLC voor iPad

Pluspunt van de applicatie is de eenvoudige interface om video’s uit te kiezen. Video’s worden binnen de applicatie weergegeven als thumbnails, vergelijkbaar met iBooks, die instant openen. Het toevoegen van video’s kan gewoon via de Bestandsdeling-functie van iTunes. Wanneer je de applicatie voor de eerste keer opstart, wordt uitgelegd hoe dit precies in zijn werk gaat. Momenteel werkt de VLC-applicatie alleen op de iPad, maar een versie voor de iPhone en de iPod touch is ook in de maak, zo bevestigden de ontwikkelaars vandaag nogmaals. De applicatie is gratis en ook nog eens open source: de broncode van de app wordt momenteel naar videolan.org geüpload, waardoor een ieder met kennis van ontwikkelen voor iOS zijn bijdrage aan de applicatie kan leveren.

Downloaden: VLC Media Player (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

42 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.