Vintage Radio: duizenden radioshows en hoorspelen van decennia geleden

Met de iPhone-app Vintage Radio duik je terug in de tijd naar de golden age van de radio. 2500 Amerikaanse hoorspelen kan je gratis beluisteren in de applicatie; met een abonnement worden dat 34.000 shows.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Vintage Radio Lite iPhone iPod touch hoorspelen van weleerAls je Vintage Radio in de App Store ziet, verwacht je misschien een applicatie die moderne internet-radiozenders verpakt in een klassiek uiterlijk. Misschien wel voorzien van bijbehorende kraakeffecten. Niets is minder waar. Vintage Radio geeft je toegang tot 2500 radiouitzendingen en hoorspelen die decennia geleden op de radio werden uitgezonden. Wie wil genieten van maar liefst 34.000 shows uit ‘the golden age of radio’, kan een abonnementsdienst afsluiten voor 1,59 euro per maand.

Vintage Radio drie maanden optimaal benutten kost 7,99 euro, voor een jaar betaal je iets minder dan 20 euro. De prijzen komen bovenop de aanschafprijs van 2,39 euro op de app. Er is ook een Vintage Radio Lite beschikbaar. Die biedt niet 2500, maar 1800 gratis te beluisteren shows. Die versie kost 1,59 euro en is langer beschikbaar dan de vandaag uitgebrachte ‘premium’ uitvoering. Beide applicaties delen hun programma’s in op verschillende genres. In het hoofdmenu kan je kiezen uit onder andere avontuur, komedie, detective en misdaad, geschiedenis, science-fiction en horror. Bij een serie aanbeland kan je beginnen met het beluisteren van de eerste aflevering. Zulke afleveringen duren al snel een half uur. De datum onder het hoorspel geeft aan met welke aflevering je te maken hebt.

Ten opzichte van de Lite-versie, biedt Vintage Radio de mogelijkheid om playlists aan te maken van uitzendingen die je achter elkaar wil horen. Zo kan je je ook meteen uren achter elkaar storten op hetzelfde hoorspel, aflevering na aflevering. Ook kan je in de volledige versie populaire hoorspelen in een overzicht zien. Op het moment dat je naar een lijst met series kijkt, zie je aan het cijfer eronder hoeveel afleveringen het hoorspel beslaat.

De shows zijn allemaal Amerikaans. Nederlandse hoorspelen hoef je niet te verwachten in Vintage Radio. Tijdens het afspelen van een aflevering, zie je een oude radio in beeld met daaronder knoppen om te pauzeren en te spelen, een slaaptimer in te stellen en een mogelijkheid om te delen welke aflevering je luistert.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 januari 2012, 20:22
Categorie Amusement
Onderwerp radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.