Chegg: ‘Apple doet niets nieuws, digitale studieboeken bestaan al!’

Chegg zegt dat Apple niets nieuws doet, als ze een dienst voor digitale studieboeken aankondigen. Zelf hebben ze net een HTML5-gebaseerde studieboekenlezer aangekondigd, die op allerlei tablets te gebruiken is.

chegg studieboekEén dag voordat Apple een onderwijsevenement organiseert, reageert een toekomstige concurrent verontwaardigd. “Makkelijk studieboeken maken? Dat kan al veel langer met onze dienst!”, roept Chegg. Het bedrijfje verkoopt en verhuurt gedrukte en digitale studieboeken. De publiciteit komt Chegg overigens wel goed uit, want ze hebben net een nieuwe versie van hun digitale studieboekenlezer opgeleverd.

Het gaat daarbij niet om een app, maar om een HTML5-toepassing die in de browser gebruikt kan worden. Het is geschikt voor de iPad, Android-tablets en de Kindle Fire (die overigens ook op Android draait). De nieuwe studieboekenlezer bevat ook allerlei extra’s, zoals een vragen- en antwoordendienst. Een vraag die echter nog niet beantwoord is, is of Apple inderdaad een dienst voor digitale studieboeken gaat aankondigen, al worden de aanwijzingen wel steeds sterker. Apple is er ook niet de eerste mee, want Amazon, Barnes & Noble, Kno en andere aanbieders hebben al digitale studieboeken. De uitgevers brengen hun boeken ook al steeds vaker in digitale vorm uit. Maar aangezien veel universiteiten en hogescholen al met iPads werken kan de aankondiging van Apple tóch een verdere doorbraak gaan betekenen. Nu zien digitale boeken er nog vrijwel hetzelfde uit als gedrukte boeken, maar dan in PDF- of ePub-formaat, eventueel voorzien van DRM. Als Apple een hulpmiddel uitbrengt waarmee je als expert heel gemakkelijk een studieboek kunt uitbrengen, buiten de gevestigde uitgevers om, zou dat alweer een bedrijfstak op z’n kop kunnen zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 januari 2012, 14:40
Categorie Boeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.