Bridging Book voor iPad werkt samen met fysiek boek

Bridging Book voor iPad werkt samen met een fysiek boek. De conceptsoftware merkt dat een bladzijde van een echt boek wordt omgeslagen.

Bridging BookWe blijven ons verwonderen over nieuwe ideeën waar ontwikkelaars mee komen. Bridging Book is een van die vernuftige toepassingen die we in de nabije toekomst terug zullen zien. De software laat een digitaal boek op de iPad samenwerken met een echt boek dat je naast de iPad neerlegt. Als je een bladzijde van het echte boek omslaat, merkt de app dat op en kan hij daar zelf een actie aan verbinden, zoals zelf ook een pagina omslaan of een animatie vertonen. De app bevindt zich momenteel in een testfase en is nog niet beschikbaar.


Bridging Book werkt niet met alle boeken. Het idee is dat je een boek aanschaft dat met de Bridging Book-technologie is uitgevoerd. Veel hoeft dat niet te kosten, want kleine magneetjes in de hoek van de pagina verwerken is genoeg. De app kijkt naar de kompasfunctie van de iPad, die op magneten reageert. Zo is volgens de makers vrij nauwkeurig voelbaar of de pagina wordt omgeslagen. Het boek moet wel in de buurt van de iPad liggen. Zoals de video laat zien is de verwerking in kinderboeken vanzelfsprekend, maar zonder veel fantasie kun je dit ook terugzien in handleidingen of lesmateriaal.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 10:45
Categorie Boeken
Onderwerp boeken
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.