433.NL: de voetbalapp die het anders doet op iPhone

433.nl voor iPhone is dé voetbalapp die het anders doet. Met veel beeld, livetweets, video's en snelle lijstjes over voetballers en trainers.

433.nl iPhone nieuwe voetbalappGeen interviews en commentaar, maar beeld. Heel veel beeld. De voetbalsite 433.nl was al gericht op smartphone- en tabletgebruikers, maar nu is de site ook te lezen in een apart uitgebrachte iPhone-app. En dat legt 433 geen windeieren. Na het Twitter-account met bijna 75.000 volgers en het Instagram-account met meer dan 120.000 volgers, bedreigt de app nu ook de gevestigde orde in voetballand. Je vindt hem momenteel terug in de top 10 van de App Store.

433.nl hanteert een beetje een Engelse schreeuwerigheid als het op voetbalnieuws aankomt. Het staat niet alleen barstensvol grote koppen in hoofdletters, ook het type nieuws is wat positiever gestemd dan de Nederlandse concurrentie. ‘IK GUN GERRARD DE TITEL’ blijkt om een uitspraak van Edwin van der Sar te gaan. Maar ook video’s van mooie goals dienen zich aan, en lijstjes: GROOTSTE UITSLAGEN NL OOIT en LOL! 10 TRAINERS VROEGER EN NU staan tussen de normale nieuwtjes.

433.nl iPhone menu 433.nl schuifmenu

Qua opzet van de app laat 433 zich ook lastig vergelijken met applicaties als Voetbal International, Telesport, NUsport of Voetbalzone. Je veegt door zeven grote foto’s als hoofdverhalen in de app en kan naar onderen scrollen voor een woud aan kleinere foto’s en oudere berichten. En een segment met live statistieken en standen van de wedstrijden die er worden gespeeld? Dat is er niet. Als je in de rechter schuifpagina op Live drukt, worden de wedstrijdtweets van 433 geladen. Niet zo overzichtelijk, maar misschien wel zo smeuïg.

433.nl live standen voetbal 433.nl iPhone lijstje

In het menu vind je daaronder fotoseries over ontbrekende WK-spelers, de topschutters van Oranje (maar waar is Van Persie?) en langste schorsingen. En daar weer onder vind je een alfabetische lijst trefwoorden om meer over te lezen, van Turks voetbal tot bizar, van Atletico Madrid tot Vitesse. Natuurlijk allemaal in caps lock geschreven. 433.nl zal niet de voetbalapp voor iedereen zijn, maar het is wel de meest gedurfde van het stel.

Downloaden: 433.NL (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2014, 18:30
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerp voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.