ColorSay voor iPhone helpt kleurenblinden aan juiste kleurinfo

ColorSay is een app die kleuren voorleest die op de camera zichtbaar zijn. ColorSay is net als ColorVisor geschikt voor kleurenblinde gebruikers en slechtzienden, die moeite hebben kleuren te zien.

colorsay iphoneColorSay is een geweldige uitvinding voor mensen die kleurenblind of slechtziend zijn. Je richt de iPhone op een object en de app spreekt uit welke kleur het is. Ideaal als je niet zeker weet of je een rood of een groen overhemd hebt aangetrokken. De app spreekt de kleur uit in het Engels of één van de andere talen. Je geeft aan of je de dominante kleur in beeld wilt horen of wilt weten wat de kleur is die precies in het midden van de camera zichtbaar is. Eén voorwaarde is er wel: om de kleur te kunnen bepalen moet het object wel goed verlicht zijn, anders denkt de app bij paars en bruin dat er sprake is van grijs. ColorSay is overigens niet de eerste app die dit trucje aankan, want eerder verscheen al de €4,49 kostende app ColorVisor.


In ColorSay kies je één van de vijf kleurensets die je wilt gebruiken en de app noemt de naam van de kleur die er het dichtst bij komt. ColorSay is uiteraard ook geoptimaliseerd om samen te werken met toegankelijkheidsfuncties zoals VoiceOver, maar is daar niet van afhankelijk. De website kleurenblindheid.nl heeft ooit eens apps voor kleurenblinde gebruikers op een rijtje gezet, maar heeft sinds 2009 de lijst helaas niet meer bijgewerkt. Niet kleurenblind, maar wel benieuwd hoe een kleurenblinde de wereld ziet? Ook daar is een app voor, waar we een tijdje geleden over schreven: Colorblind Vision. Die laat aan de hand van filters zien hoe raar de wereld eruit ziet als je geen normale kleuren kunt zien.

Downloaden: ColorSay (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2013, 19:51
Categorie Lifestyle
Onderwerp kleurenblind
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.