Viber brengt losse app voor iPhone 3G uit

Voor Viber heb je minimaal iOS 4.2 nodig en is niet te gebruiken op de iPhone 3G. Viber heeft nu een aparte app voor de oudere iPhone 3G uitgebracht.

viber-iphone-3GBezitters van een iPhone 3G voelen zich in de steek gelaten door WhatsApp. Voor WhatsApp heb je namelijk iOS 4.3 nodig maar je kunt de iPhone 3G niet verder updaten dan iOS 4.2.1. Bij Viber is precies hetzelfde aan de hand: daarvoor heb je ook minimaal iOS 4.3 voor nodig, maar Viber heeft er iets op gevonden. Ze hebben een aparte vereenvoudigde Viber-app uitgebracht voor de iPhone 3G. Die werkt zelfs als je nog op iOS 3.1 zit. Viber for iPhone 3G biedt je de mogelijkheid om berichtjes te sturen, foto’s uit te wisselen en telefoongesprekken te voeren.


Communicatie met andere Viber-gebruikers is gratis als je gebruik maakt van een Wi-Fi-netwerk. Bij gebruik van het 3G-netwerk kunnen er kosten voor je databundel aan vastzitten. De app bevat geen reclame en is gratis in gebruik. In de appomschrijving ontbreken een aantal functies die we wel in de normale Viber-app vinden, zoals ondersteuning voor de desktop-app, die Viber afgelopen week introduceerde. Ook wordt er geen melding gemaakt van groepsgesprekken, HD-geluidskwaliteit, stickers, emoticons en pushnotificaties.

Toen de iPhone 3G op de markt kwam werd het toestel geleverd met iPhone OS 2.0 (de naam ‘iOS’ werd pas een jaar later ingevoerd), dus als je het toestel ,et uit de doos bent gaan gebruiken zul je toch nog even moeten updaten naar iOS 3.1.

Downloaden: Viber voor iPhone 3G (gratis, iPhone, iOS 3.1+)
Ook verkrijgbaar: Viber (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

31 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.