Camperplaatsen iPhone-app is de weg kwijt

Camperplaatsen is een nieuwe iPhone-app waarmee je camperplaatsen in Europa kunt vinden. Maar een aanrader is de app nog niet.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

camperplaatsen icoonCamperplaatsen is een nieuwe Nederlandse app voor mensen die de komende maanden met de camper op stap willen. Geen kampeerplaatsen in het algemeen dus, maar plaatsen waar je met de camper kunt staan. Meer dan 10.000 camperplaatsen in heel Europa belooft de maker. Mis je er eentje, dan kun je die op verzoek laten toevoegen. De app is gratis en dat is terecht, want Camperplaatsen straalt nog niet de professionaliteit uit van de ANWB Campinggidsen. Sterker nog: de app is op dit moment nog helemaal geen aanrader. We waarderen het als zelfstandige ontwikkelaars de moeite nemen om een app te maken, maar je moet toch wel een béétje zelfkritisch zijn voordat je je maaksel in de App Store dumpt.

Neem bijvoorbeeld de camperplaatsen die in de app aanwezig zijn. Camperplaatsen belooft 10.000 stuks te hebben, verdeeld over heel Europa. Maar als je in Nederland je camper kwijt wilt, kun je volgens deze app maar in twee provincies terecht: Groningen en Friesland. Als je doorklikt naar deze provincies blijken er alleen in Groningen twee camperplaatsen te vinden. In Friesland grijp je mis. Dat geldt ook voor een aantal grotere regio’s, zoals Duitsland: geen enkele camperplaats te vinden.

Zoek je een betere camper-app? Camperplaats (zonder -en) is een betere app, die we in een apart artikel hebben besproken.

camperplaatsenTwee andere ergernissen aan deze app, die duidelijk nog niet helemaal af is: Camperplaatsen crasht regelmatig en als je dan de app weer opstart, kom je terecht op het openingsscherm. De meeste apps tonen op het openingsscherm informatie die je het meest nodig hebt, zoals een navigatiemenu of (in dit geval) een overzicht van camperplaatsen in de buurt. De app Camperplaatsen niet: die schotelt je telkens hetzelfde lijstje met vier ‘aanbevolen bedrijven’ voor. Verder in de app: een Campertracker om de camper terug te kunnen vinden op het kampeerterrein, een tabblad Reviews (zie hiernaast) waarvan de bedoeling onduidelijk is en een Meer-menu met items waar je niet snel een tweede keer gaat kijken. Je vindt er linkjes naar de Facebookpagina, een aanmeldformulier voor de nieuwsbrief en wat andere informatie. Bijna alles wordt ingelezen via een ingebouwde browser, zodat het laden van het contactformulier een seconde of tien duurt. Het betekent ook dat je op vakantie met deze app moet zorgen dat je een flinke roamingbundel hebt. Ook op dat punt is er niet goed over de app nagedacht.

Voorlopig toch maar de ANWB Campinggidsen downloaden dus. Dat kost een paar euro, maar dan heb je tenminste wel een app die werkt. iCulture-lezer @simonhania tipt als goede aanrader ook de app Camperplaats (enkelvoud) van het NKC (de Nederlandse Kampeerauto Club). Die is gratis voor een deel van de database. De volledige versie – met offline kaarten – kan voor €5,49 worden vrijgekocht (gratis voor NKCleden).

Downloaden: Camperplaatsen (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 mei 2013, 15:07
Categorie Reizen
Onderwerpen camper, kamperen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.