Versheid: iPhone-app van Nederlands lifestyle-blog

Het blog Versheid heeft een eigen iPhone-app gekregen over de rubrieken fashion, design, tech, muziek en en lifestyle. Hij is gratis.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Versheid lifestyle blog NL iPhone headerTech, muziek, lifestyle, design en mode. Dat zijn de pijlers van het Nederlandse blog Versheid, dat net is voorzien van een totaal nieuw uiterlijk en een eigen iPhone-app. Daarin lees je de laatste berichten in die rubrieken. Het blog beschouwt tijdloze artikelen als zijn grote kracht, maar de app heeft allerlei actuele stukjes over bijvoorbeeld nieuwe sneakers, filmtrailers van bioscoopfilms die nog moeten uitkomen en wannahaves.

De interface van Versheid op de iPhone springt er meteen uit, met bonte kleuren groen, blauw en oranje om rubrieken aan te geven en een opvallende gele balk bovenin. In het donkergrijze menu aan de linkerkant zie je welke kleuren zijn verbonden aan de verschillende categorieën. Design met bijvoorbeeld artikelen over auto’s is roze, fashion is oranje. Je moet er maar op komen. Het mooiste zie je als je de app opent nadat de iPhone in sluimerstand is gevallen. De interface verspringt dan in een mum van tijd van zwart-wit naar kleur.

Elk artikel wordt aangekondigd met een kop, datum van plaatsing en kleine foto. De app ziet er strak uit en dat zet door in artikelen, die uit korte alinea’s bestaan en zijn voorzien van veel beeld. Je kan foto’s uitgelicht in beeld toveren, maar niet inzoomen of ze groot in liggende iPhone-stand bekijken. Video’s zijn wel liggend en fullscreen te zien. Onder aan een bericht zie je de schrijver en deelknoppen met tellers voor Twitter en Facebook. Ook kan je er artikelen delen via mail, sms, kan je een link kopiëren en de pagina openen in Safari.

Versheid voorpagina iPhone-app Versheid artikel iPhone-app

Helaas is Versheid geen foutloze app. Hij loopt in onze testsessie hier en daar vast, als we bijvoorbeeld op een rubriek willen drukken of wat artikelen snel na elkaar openen. Ook een zoekopdracht zonder resultaten doet de applicatie crashen. Daarbij kunnen de letters misschien wel een tikkie groter. Desondanks is het vlak na Upcoming de tweede iPhone-app van een Nederlandse site die er bovengemiddeld strak uitziet.

Downloaden: Versheid (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2013, 16:35
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen lifestyle, weblog

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.