Datumprikker als app op iPhone uitgebracht

Datumprikker.nl heeft een eigen iPhone-app uitgebracht waarin je net als op de website simpel een afspraak, inschrijving of rooster kan delen.

Datumprikker iPhone-app uitgekomenDe stijlvolle Nederlandse iPhone-app Invy ten spijt, is het goed dat hij er nu is met zijn grote gebruikersbestand: de website Datumprikker heeft een eigen applicatie voor de iPhone uitgebracht. De app heeft alle belangrijke functies van de site. Je kan kiezen tussen een datumprikker, rooster of inschrijving. In het geval van de eerste kan je een afspraak aanmaken en op verschillende data zetten, genodigden laten kiezen uit die data en daarna de resultaten verwerken in de gratis toepassing.

De originele Datumprikker-functie steelt natuurlijk de show in de iPhone-applicatie, omdat de website een bewezen goede dienst is om samen tot een datum te komen waarop je een afspraak houdt. Elke ontvanger geeft bij elke datum aan of hij wel of niet kan, en zo zie je vanzelf het meest gunstige tijdstip. Maar je kan de app evengoed aanwenden voor de bekendmaking van een rooster met data en tijdstippen voor gebruikers, of een inschrijving met een algemene uitnodiging waarop mensen zich kunnen intekenen. Je schakelt eenvoudig tussen de drie types in een pop-up venster als je een nieuwe afspraak maakt.

Daar kan je ook een naam van de afspraak geven, je locatie invoeren en een omschrijving geven. Drie opties staan daarna tot je beschikking: wil je notificaties ontvangen bij een reactie, wil je deelnemers verbergen en wil je inschrijven via de link? Daarna voeg je natuurlijk de data en deelnemers toe.

Datumprikker antwoorden beschikbaarheid Datumprikker iPhone afspreken

Het toevoegen van deelnemers lijkt het grootste karwei, maar daar doet Datumprikker niet zo moeilijk over. Je kan mensen uitnodigen met naam en e-mailadres, maar de app vraagt ook toegang tot je contacten op de iPhone om daar snel iemand uit te kunnen pikken. Daarnaast kan je kiezen uit eerder ingevoerde Datumprikker-contacten op basis van je mailadres of kies je uit de groepen die in je Datumprikker staan. Data toevoegen doe je simpel met een datum en tijdmenu en de knop Toevoegen. Je kan eventueel een eindtijd aangeven bij de afspraken. Bij de respons van anderen zie je de beschikbaarheid uitgedrukt in statusbalken hoeveel procent van de mensen aanwezig kan zijn, en het wordt eveneens in harde cijfers medegedeeld.

Contacten komen terug in het tweede tabblad van de applicatie, zodat je snel anderen kan aanspreken en niet zozeer elke keer een afspraak hoeft aan te maken en daarin iemand op te zoeken. In het Instellingen-menu vind je verder de handige mogelijkheid om afspraken in je iOS-agenda in te laten stromen. Zo komen afspraken waarvan de knoop is doorgehakt, in je agenda te staan. Verder kan je in de app ook uitnodigingen van anderen ontvangen. Je ontvangt dan een pushbericht waardoor je snel kan reageren: je merkt pushberichten immers vaak nog sneller dan mails. Zo is Datumprikker.nl niet alleen een goede mobiele versie van de website, maar is het ook een applicatie die het afspraak maken op de website kan versnellen.

Downloaden: Datumprikker (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2013, 16:58
Categorieën Nederlandse apps, Productiviteit
Onderwerpen activity, afspraken, datum, datumprikker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.