Veronica Magazine TV App: nieuwe televisiegids op de iPhone

Veronica Magazine heeft haar tweede televisiegids voor de iPhone en iPod touch uitgebracht. De nieuwe app is gericht op volledigheid en laat je in een enkele oogopslag de programma's van de hele dag zien.

Veronica Magazine TV App iPhone iPod touchVeronica Magazine heeft haar tweede televisiegids-applicatie uitgebracht voor de iPhone en iPod touch. De TV App was eerder al verkrijgbaar voor de iPad, maar is nu ook uitgebracht als zelfstandige iPhone-app. De gids onderscheidt zich in aanpak van Veronica’s eerdere applicatie door een handige tijdsbalk bovenin. De gids zelf is het uitgangspunt van de applicatie, waar vanuit je met één druk naar een zenderoverzicht gaat en informatie over het televisieprogramma leest.

De gids laat alle zenders onder elkaar zien en geeft met een tijdbalk daarboven aan welk programma op welk tijdstip wordt uitgezonden op de verschillende zenders. Druk op een zender en het overzicht van alle programma’s op die zender die dag komen in beeld. Twee andere knoppen geven je toegang tot de tijd die je wilt zien (nu, primetime, vandaag, morgen en overmorgen) en laten je een genre van programma’s filteren. Druk op een programma en je ziet de toelichting en een foto ervan. Tevens verschijnen dan drie opties in beeld. Met de eerste geef je een mening (goed of slecht) over het programma en deel je het naar wens op Facebook. Met de knop Delen kan je aanvullend nog een eigen mening over het programma kwijt op Facebook. De laatste optie is een alarmmelding waarmee je 10 minuten voor aanvang van een uitzending een pushmelding krijgt. Programma’s die veelvuldig worden besproken op Twitter, tonen de laatste tweets onder de programma-hashtag. Denk daarbij aan Pauw en Witteman (#penw) of Boer Zoekt Vrouw (#bzv).

Standaard zie je alleen de standaard Nederlandse en Belgische zenders in het kanalenoverzicht dat de TV App biedt, maar onder het tabblad Profiel kun je zendervoorkeuren aanpassen en andere zenders toevoegen. Het aanbod reikt van allerlei commerciële Duitse zenders tot nieuwe betaalzenders als HBO. Ook de programmaoverzichten van regionale omroepen en nichezenders als Sterren.nl zijn voorhanden. Je kan de volgorde van de kanalen in het overzicht niet veranderen.

Het is niet helemaal duidelijk waarom Veronica Magazine een tweede, aparte applicatie voor eerst de iPad en nu ook de iPhone heeft uitgebracht. De bestaande iPhone-app heeft een gemiddelde waardering van 3,5 ster op 555 beoordelingen en de vergelijkbare iPad-versie van de nieuwe variant haalde tot nu toe nog geen hogere score. Als je de twee apps toch moet specificeren, kun je stellen dat de nieuwe app wat handiger in gebruik is, omdat je meteen het gewenste tijdstip kan aangeven in de balk bovenin beeld. Die is makkelijk te bedienen met de veeg van een vinger. Om het verwarrender te maken, is de langer bestaande Veronica tv-gids (App Store-link) vandaag ook voorzien van een update. De beschrijving van die update luidt: ‘kleine aanpassingen’. Op den duur zal de oudere applicatie volgens Veronica echter verdwijnen.

Downloaden: Veronica Magazine TV App (gratis) (iPad)

Op zoek naar een geschikte televisiegids voor op de iPhone? Lees ons ultieme overzicht tv-kijken met je iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2012, 11:28
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen televisie, tv-gids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.