Verkoop.com: restpartijen meteen met iDeal kopen

Verkoop.com biedt restpartijen en bijzondere goederen te koop aangeboden waar je meteen een 'bod' op kan uitbrengen en de bestelling kan betalen met iDeal of PayPal. Je kan ook zelf goederen aanbieden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Verkoop.com iPhone restpartijen kopen headerHet zal niet meteen een alternatief zijn voor de duizenden items die je op Marktplaats en eBay kan kopen, maar de nieuwe iPhone-applicatie Verkoop.com heeft wel de mogelijkheid om producten meteen met iDeal aan te schaffen. De producten zijn veelal afkomstig van winkels en handelaren die restpartijen verkopen. Zo kun je als koper rondneuzen in soms bijzondere items die je meteen kan kopen voordat de tijd verstrijkt.


Verkoop.com is gratis te downloaden en biedt twee mogelijkheden. Je kan enkele producten aanschaffen in de Stuks Veiling en meerdere goederen van hetzelfde soort tegelijk kopen in de Kavel Veiling. De aangeboden waren zijn op moment van schrijven zo specifiek, dat ze niet altijd verzonden kunnen worden en ter plaatse moeten worden opgehaald. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een palletwagen die tot 2000 kilo kan dragen voor 145 euro. Het apparaat is veel te zwaar en met zijn vorken van 112 centimeter veel te duur om te bezorgen.

Het geeft aan dat Verkoop.com soms meer geschikt is voor handelaren dan voor ‘normale’ consumenten. Tegen betaling van 1,59 euro krijg je toegang tot de Pro-versie van de app en komt ook de optie Bulk Veiling aan bod. Daarbij gaat het niet om enkele gelijke producten, maar om tientallen tot honderden. De andere betaalde optie is het verkopen van eigen restpartijen, wat zowel particulier als bedrijfsmatig kan.

De betaalopties van Verkoop.com zijn het vermelden waard. Je kunt meteen aangeven of je een artikel op wilt halen of laten bezorgen – indien mogelijk – en als je voorts eenmalig je gegevens hebt ingevoerd, kun je ervoor kiezen om te betalen met PayPal en iDeal. Daar kan je vervolgens meteen mee afrekenen. De app noemt het aankopen van een product of partij producten een bod uitbrengen, maar feitelijk koop je enkel iets.

Ontwikkelaar Mediabunker bracht eerder al de onofficiële Marktplaats-applicatie Marktkraam uit, voor de site waarop directe betaling via iDeal helaas nog steeds ontbreekt. Verkoop.com is wat dat betreft een hint in de goede richting.

Downloaden: Verkoop.com (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2011, 1:01
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerpen marktplaats, veiling, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.