Mac OS X-mailprogramma Sparrow over ‘enkele maanden’ ook op iPhone (update)

In navolging op de teleurstellende introductie van Gmail voor iOS maakten de ontwikkelaars achter het Mac OS X-mailprogramma Sparrow bekend dat men werkt aan een iPhone-versie die over 'enkele maanden' gelanceerd zal worden.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Sparrow mail voor de Mac komt naar de iPhoneIn navolging op de teleurstellende introductie van Google’s nieuwe Gmail-app voor iPhone en iPad, hebben de ontwikkelaars achter het populaire Mac OS X-mailprogramma Sparrow via Twitter bekendgemaakt dat men werkt aan een versie speciaal voor de iPhone.

Vanavond introduceerde Google een officiële iOS-applicatie voor Gmail, gebaseerd op de huidige iOS-webapp. De app stelde met name teleur vanwege een bug die ervoor zorgt dat de pushnotificaties niet werken. Google heeft de app inmiddels teruggetrokken en werkt aan een oplossing.

Ontwikkelaar Dominique Leca liet in augustus al doorschemeren dat het bedrijf werkt aan een iPhone-tegenhanger van de populaire Mac-software, maar gaf toen niet aan binnen welke tijd we een dergelijke app zouden kunnen verwachten. De ontwikkelaars claimen in de tweet van vandaag dat Sparrow voor de iPhone de ‘Gmail-ervaring biedt waar je op de iPhone recht op hebt’.

Sparrow voor Mac OS X wordt geprezen om zijn strakke lay-out en uitgebreide ondersteuning voor Gmail, zoals labels, archiveren, postvak prioriteit en het groeperen van conversaties op dezelfde manier als Gmail doet. Sparrow is gratis verkrijgbaar, maar heeft ook een betaalde variant. Deze biedt allerlei extra’s zoals algemene ondersteuning voor IMAP-servers, meerdere accounts, een universele inbox en sinds kort ook integratie met clouddienst CloudApp voor (grote) bijlagen.

Update:

Leca gaf op donderdag een foto van de nieuwe iPhone-app vrij, waaruit blijkt dat Sparrow voor iPhone veel functies van de Mac-versie overneemt. Uit de foto valt op te maken dat de app ondersteuning heeft voor profielafbeeldingen en een interface heeft die vergelijkbaar is met de Mac-variant. Ook is bevestigd dat Sparrow volledige ondersteuning voor labels krijgt en met meerdere accounts kan werken.

Sparrow voor iPhone

“We willen dat onze gebruikers minder tijd aan mail spenderen. Ons doel is om een efficiënte en speelse ervaring te bieden”, verklaart Leca tegenover BusinessInsider. “Maar we moeten kijken of de interface die we hebben bedacht net zo zinvol op de iPhone is als ons uitgangspunt toen we deze ontwierpen. Onze focus ligt op efficiëntie.”

Het Sparrow-team legt momenteel ‘de laatste hand’ aan de backend en de basis van de app. Volgens Leca probeert men ook verschillende “dresses”, hetgeen erop duidt dat de interface nog zeker niet vaststaat. Over ongeveer een week start men met een grootschalige gebruikerstest van de app, een fase waarin veel aanpassingen en verbeteringen zullen volgen. De app zou over ‘enkele maanden’ geïntroduceerd worden. Tenminste, als Apple de app goedkeurt, al gaat Leca daar wel vanuit.

Foto: Dominique Leca, via BusinessInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2011, 15:48
Categorie Productiviteit
Onderwerpen e-mail, sparrow

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.