Verbally voor iPad: voor wie niet kan spreken

Verbally voor iPad is een applicatie waarmee je kunt spreken. De app toont veelgebruikte woorden en zinnen en voorspelt (in het Engels) welke woorden je wilt gaan zeggen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

verbally-ipadBen je door een beroerte, hersenbeschadiging of ander onheil niet meer in staat om te spreken, dan zijn er iPad-apps waarmee je je gedachten tot uiting kunt brengen. Die apps zijn meestal nogal aan de dure kant en werken vaak met pictogrammen. Verbally voor iPad is een compleet nieuwe app met een andere insteek. Deze app is gratis en toont de meestgebruikte woorden op het scherm van de iPad. Alles wat je intikt spreekt de app uit, op voorwaarde dat de gesprekspartner geen moeite heeft met Engels. Een Nederlandse versie is er helaas nog niet, maar daarvoor is de markt wellicht ook iets te klein. Hopelijk is er toch een partij te vinden die met deze ontwikkelaar wil samenwerken om ook een Nederlandse woordenlijst toe te voegen.

Verbally levert spraakassistentie. Je tikt een zin bij elkaar en de app spreekt deze vervolgens uit. De techniek heet augmentative and alternative communication (AAC) en de app die ontwikkelaar Intuary heeft gemaakt bevat een aantal handige functies die het invoeren extra versnellen, zoals tekstvoorspelling, kernzinnen en meerdere toetsenbordlayouts. Het rooster met kernwoorden bevat 50 veelgebruikte woorden, waarmee je 50% van je schermtaps kunt besparen. De tekstvoorspelling leert woorden en namen die je vaak gebruikt zodat ze sneller gesuggereerd worden. Bij het uitspreken van de zinnen kun je kiezen voor een mannen- of vrouwenstem. We hopen dat je deze app niet nodig hebt, maar mocht je tot de doelgroep behoren, is dit een goedkope en overzichtelijke oplossing.

Downloaden: Verbally (gratis)

verbally

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 11:37
Categorie Geneeskunde
Onderwerpen ipad, spraak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.