Tweede Scherm – Komen Eten: interactieve app voor Belgische tv-programma’s

Tweede Scherm - Komen Eten is een nieuwe app van SBS België waarmee je kunt meekijken met tv-programma's, aanvullende info krijgt en interactie kunt plegen.

tweede scherm komen etenTweede Scherm is een Belgische iPad-applicatie waarmee kijkers actief worden betrokken bij de tv-programmas’s van VT4 en VIJFtv (SBS Belgium). Komen Eten is het eerste programma dat via Tweede Scherm te bekijken is. Hiermee kun je tijdens het bekijken van een televisieprogramma allerlei aanvullende informatie. Ook kun je deelnemen aan de programma’s en je mening geven. Andere gebruikers van Tweede Scherm kunnen zien wat jij ervan denkt.

De applicatie loopt synchroon met het programma dat op hetzelfde ogenblik wordt uitgezonden. Bij Komen Eten houdt dat bijvoorbeeld in, dat je een score kunt geven aan de kandidaat die in beeld is. Vandaag werd de iPad-applicatie officieel in de App Store gelanceerd.

tweede schermJe kunt vanuit Tweede Scherm ook teruggaan naar vorige afleveringen van een programma. Er zijn wedstrijden binnen de app te vinden en je ziet bij elk programma wat er op Twitter en Facebook over wordt gezegd. De Tweede Scherm iPad-app werd juist nu gelanceerd omdat vandaag het nieuwe seizoen van Komen Eten van start gaat. Er zullen echter meer TV-formats worden toegevoegd, waarbij vier principes centraal staan: informatie, participatie, interactie en integratie. Bij kandidaten zie je bijvoorbeeld achtergrondinformatie, foto’s, een biografie en recepten. Je kunt daarna stemmen op kandidaten voor eten, sfeer en gerechten. Natuurlijk is er ook gedacht aan de belangen van de adverteerder.

Downloaden: Tweede Scherm – Komen Eten (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 maart 2011, 22:58
Categorieën Amusement, Belgische apps, Lifestyle
Onderwerpen eten, scherm, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.