Van Dijk werkt aan alternatief voor studieboekenplatform Bookshelf

Schoolboekendistributeur Van Dijk gaat een alternatief ontwikkelen voor Bookshelf, om niet de boot te missen bij de overstap naar digitale studieboeken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

studieboek bookshelf“Dure schoolboeken remmen iPad-onderwijs” was een paar dagen geleden in het AD te lezen. Ruim eenderde van het overheidsgeld voor schoolboeken gaat naar de tussenhandelaren Van Dijk en Iddink. Daardoor is er nauwelijks geld over voor digitaal lesmateriaal en iPads. De prijs van boeken is de laatste tijd gestegen en de tussenhandelaren strijken daarvan zo’n 40 procent op. Toch zullen digitale studieboeken steeds gangbaarder worden, zoals via de pas aangekondigde Nederlandse Bookshelf-oplossing. Om de boot niet te missen heeft schoolboekendistributeur Van Dijk aangekondigd dat ze ook een eigen digitaal platform gaan lanceren.

Het wordt een antwoord op de Nederlandse Bookshelf-plannen van vier Nederlandse hogescholen. Zij nemen komend studiejaar deel aan Bookshelf, dat in opdracht van twaalf educatieve uitgeverijen wordt opgetuigd. Komend studiejaar zullen diverse studieboeken via Bookshelf beschikbaar zijn. Er is een mogelijkheid tot interactie tussen studenten en docenten. Multimediale en interactieve inhoud zoals video’s en online toetsen zijn ook mogelijk. Op dat punt verschilt de oplossing niet veel van Apple’s studieboeken die via de iBookstore worden aangeboden en waarbij je via iTunes U kunt samenwerken. Maar Bookshelf heeft wel beperkingen: in de specificaties worden Windows, Mac en Android genoemd maar niet iOS en als je wat beter zoekt vind je ook een linkje naar de iOS-app. Je kunt per account maximaal twee mobiele apparaten en twee pc’s of laptops registreren.

bookshelfVan Dijk Educatie nam samen met zeventien andere partijen deel aan de selectieprocedure van de educatieve uitgevers. De keuze viel daarbij op CB/Bookshelf. Aankopen zullen voorlopig alleen worden gedaan bij de webshops van de twaalf GEU-uitgeverijen en bij de ICT-webshop SURFspot. Studieboekendistributeur Van Dijk laat zich niet zomaar passeren en werkt aan een eigen platform, waarvan nog niet bekend is gemaakt wanneer het klaar is en hoe het zal werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2013, 17:34
Categorie Onderwijs
Onderwerpen school, studenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.