Billion Converter: snel valuta, hypotheekgeld en meer berekenen

De nieuwe iOS-app Billion Converter laat je snel een paar simpele rekenconversies maken. De uitgerekende data wordt ook van context voorzien.

Billion ConverterApps om snel mee uit te rekenen hoeveel een eurobedrag in dollars, ponden of een andere valuta is hebben we genoeg, maar de nieuwe applicatie Billion Converter doet er een flink schepje bovenop. Je kunt met de app ook in één keer berekenen hoeveel je aan hypotheekgeld per jaar of maand moet betalen bij bepaalde percentages, of ziet in één oogopslag hoeveel minuten en seconden een aantal uur is. Het zijn allemaal rekensommen die je met wat voorkennis wellicht ook zelf kon maken, maar die door de app al worden gemaakt en van context worden voorzien.

Billion Converter bevat negen rekenopties waarmee je marges, valuta, weer, tijd, hypotheekgeld, afstand, fooien, oppervlaktes en gewone sommen mee kunt uitrekenen. Bij iedere optie kun je in een apart veld een bepaalde waarde invullen, waarna de rest automatisch voor je ook wordt ingevuld. Wil je bijvoorbeeld een oppervlakte in vierkante meters converteren naar andere waarden, dan vul je het meteroppervlak in en verschijnen er bij de opties inch en voet automatisch andere cijfers.

Billion Converter zal enkel van pas komen in specifieke situaties, als je de cijfers wil achterhalen die je met de app snel kunt uitrekenen. Hoewel er een tabblad met een simpele calculator in de app te vinden is, toont deze informatie die je ook kan achterhalen met Apple’s eigen Rekenmachine-app.

Downloaden: Billion Converter (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juli 2013, 17:13
Categorie Diensten
Onderwerp rekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.