Updates voor Air Penguin en Angry Birds Rio

Er zijn updates uitgebracht voor twee populaire iPhone en iPod touch-games: Air Penguin en Angry Birds Rio. Beide voegen ze veel speelplezier toe aan de bekende franchises.

Angry Birds Rio iPhone iPod touch updateTwee van de populairste spellen op de iPhone, Angry Birds Rio en Air Penguin, zijn voorzien van een nieuwe update die in beide gevallen veel mogelijkheden aan de spellen toevoegt. Bij Air Penguin, waarin je als pinguïn vanaf een bovenaanzicht zo ver mogelijk van ijsschots naar ijsschots springt terwijl je gevaren ontwijkt, is de Survival Modus flink onder handen genomen. Daarin geniet de speler voortaan checkpoints om op terug te komen als het fout gaat. Ook zijn er ‘continues’ als je af gaat, waarmee je voor 10 vissen verder kan spelen.

Door die vernieuwingen is de Survival Modus minder een jacht naar de highscore geworden. Als je af gaat, kun je namelijk daarna de draad weer oppakken bij het vorige checkpoint. Omdat de omgevingen in de spelstand willekeurig geladen worden, is het niet zo dat je keer op keer hetzelfde lastige stukje opnieuw hoeft te doen. De modus is door de toevoegingen meer bezigheidstherapie Air Penguin iPhone iPod touch updategeworden. Geheel daar tegen indruisend is dat er nu wel een Game Center-leaderboard voor de Survival Modus is, waarin je de scores van vrienden kan checken. Tevens zie je vrienden in de omgeving staan als personages, terwijl je zelf verder springt. Zo kun je zien hoe ver zij zijn gekomen. Wat we in de toekomst vermoedelijk vaker te zien krijgen is de Facebook-ranking, waarin je meteen de scores van Facebookvrienden kan zien.

Ook Angry Birds Rio heeft een update gekregen. Die bevat opnieuw 15 nieuwe levels. Ook zijn er vier nieuwe achievements te halen. De levels zijn gegoten in een nieuw thema dat gebukt gaat onder de naam ‘Airfield Chase’. Ontploffende jerrycans zorgen voor het sneller instorten van de stellages en de fanatieke spelers kunnen op zoek gaan naar gouden appels.

Bij ontwikkelaar Rovio is het succes inmiddels behoorlijk naar het hoofd gestegen. Chief marketing officer Peter Vesterbacka beweerde dat de Forbes-waardering van $700 miljoen tot $1 miljard dollar voor het bedrijf veel te laag was ingeschat. Vesterbacka vindt dat zijn bedrijf meerdere miljarden waard is. Hij trok daarbij de vergelijking met Facebook-gamebedrijf Zynga, die tussen de 20 en 25 miljard dollar waard is. Vesterbacka is echter niet bereid om te verkopen – tenzij iemand genoeg geld meebrengt. Binnen twee tot drie jaar wil Rovio op de aandelenmarkt van New York staan.

Downloaden: Air Penguin (€0,79)
Downloaden: Angry Birds Rio (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2011, 14:49
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, game, rovio, zynga

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.