UNO krijgt totaal nieuwe online multiplayer in update

Het klassieke spelletje pesten heeft een bijzondere update gekregen op de iPhone. In de nieuwste versie van UNO kun je geluk zelf afdwingen door klavertjes vieren te verzamelen.

UNO update voor iPhone iPod touchOnline een kaartspelletje pesten spelen heeft een ander gezicht gekregen op de iPhone. UNO, zoals de officiële uitvoering van het spelletje heet, is in de nieuwste update namelijk voorzien van een andere online multiplayer. De belangrijkste vernieuwingen daarin zijn bonuselementen die de speler kan benutten. Zo kan iemand een kaart van een ander bekijken of kan een kaart uit de hand geruild worden. Tevens kunnen er klavertjes vier worden verzameld waarmee geluk kan worden ‘afgedwongen’.

Hoe meer klavertjes vier je hebt gespaard in het spel, hoe meer ‘geluk’ je hebt om handige kaarten in je handen te krijgen. Daarmee snijdt spelontwikkelaar Gameloft rechtstreeks in het principe van pesten: de willekeur van het spel. Het wordt voor de purist nog erger: je kan geluk zelfs kopen met in-game muntgeld.

Met de klavertjes is de online multiplayer ook verdeeld in verschillende klassen spelers. Spelers die meer ‘geluk’ hebben en sneller meer punten hebben verzameld, komen sneller terecht in zwaardere poules met tegenstanders die eveneens wat meer mazzel hebben. Nieuwe nationale en internationale leaderboards houden bij hoeveel punten een speler heeft verzameld met het winnen van potjes. Als laatste nieuwe mogelijkheid kunnen de achtergronden van de kaartspelletjes worden aangepast.

De recente wijzigingen vallen samen met een nieuwe online lobby die er druk en rommelig uitziet. De veranderingen vallen dan ook niet bij iedereen in de smaak. In de Nederlandse App Store geven twee fanatieke spelers de nieuwste update een vernietigende beoordeling van één ster, met de alleszeggende tekst: “Zelfs een ster is teveel voor deze nieuwe update.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2011, 17:29
Categorie Games
Onderwerpen gameloft, kaartspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.