Update voor Marktplaats: recent gezocht, delen en aanbiedingen

De Marktplaats-applicatie voor de iPhone en iPod touch heeft een update gekregen. Nieuw is de mogelijkheid om advertenties te delen via Twitter en Facebook en je kan nu swipen tussen zoekresultaten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Marktplaats voor iPhone en iPod touchDe officiële iPhone-applicatie van de Nederlandse website Marktplaats heeft een update gekregen. De app is wat hoekiger geworden en ziet er vlotter uit. Belangrijker zijn de vernieuwde functionaliteiten. De homepage is opnieuw ontworpen en heeft nu twee klikbare balken: ‘recent door u gezocht’ en ‘blader door rubrieken’. Daaronder staat een advertentie met foto. Dat zijn geen op de gebruiker toegespitste advertenties, maar algemene acties. Het nieuwe tabblad ‘Aanbieding’ laat meer acties zijn die maar enkele uren gelden. Je kan ze direct kopen met behulp van PayPal of iDeal.

Als je zoekt, kun je de resultaten weergeven in een lijst met foto’s of in een fotogalerij. De zoekopdrachten die wij probeerden op oudere auto’s brachten vreemde resultaten naar voren. In plaats van de gevraagde Ford Focus vijfdeurs, stuitten we vooral op andere en algemene auto-advertenties die soms al dagen oud waren. Op de website is duidelijk te zien dat het hierbij om specifieke uitgelichte advertenties gaat, maar in de app is dat nauwelijks duidelijk en worstel je eerst die zoekresultaten door om bij goede terecht te komen.

Op de advertentiepagina kan je wisselen tussen de resultaten door op die pagina eenvoudig naar links of naar rechts te swipen. De advertentiepagina zelf is ook in het nieuw gestoken. De prijs ‘zweeft’ linksboven op de productfoto in een blauwe balk. Onder de foto heb je de optie om alle foto’s te bekijken, daaronder de vier knoppen Bel, Plaats bod, SMS en E-mail. In het geval van een complete advertentie van een auto volgen daaronder de kenmerken, beschrijving, eerdere biedingen en de gegevens van de adverteerders. Helaas is een groot kritiekpunt van de app niet aangepakt: je kan nog steeds niet op een adverteerdersnaam klikken om diens andere aangeboden waar te zien.

Nieuw is dat je advertenties kan delen via de sociale netwerken Twitter en Facebook. Je kan ze ook gewoon aan de favorieten toevoegen, waarna ze in het tabblad ‘Favorieten’ verschijnen. Het verwijderen van favorieten en zoepopdrachten in de ‘recent door u gezocht’-sectie kan helaas alleen per stuk en niet in één keer in zijn geheel. Er blijven dus wel wat verbeterpunten over in versie 1.4 van de Marktplaats iPhone-applicatie.

De officiële applicatie verscheen op 3 juni 2010 en werd sceptisch ontvangen door onze lezers. Als alternatief is er de onafhankelijke Marktkraam-applicatie.

Downloaden: Marktplaats (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2011, 14:06
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen ebay, marktplaats

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.