Unstuck: therapie app voor iPad voor als je even vastzit

iPad-app Unstuck probeert de levens van mensen die even 'vastzitten' op therapeutische wijze weer te ontwarren.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

UnstuckDe bijzondere Unstuck app probeert de levens van mensen die even ‘vastzitten’ op therapeutische wijze weer te ontwarren. De app is bedoeld om gebruikers met een breed scala aan problemen te helpen, of ze nu van baan willen veranderen en het steeds niet durven, of relatieproblemen hebben en niet weten wat ze daaraan moeten doen. Unstuck probeert jouw problemen te analyseren, je te confronteren met jouw levenshouding en vervolgens samen met je op te lossen. De app heeft een mooi design en een heldere opbouw. Ga er wel even voor zitten, want het gehele stappenplan doorlopen kost tijd.

Om te beginnen kies je drie kaartjes met daarop emoties die jouw gevoel het best beschrijven. Dat kunnen heftige emoties zijn, zoals bang, verlamd of in de war, maar ook gevoelens als ongemotiveerd of moe. Als je drie kaartjes hebt gekozen geef je aan waar je vast zit: op het persoonlijke of professionele vlak, of allebei. Daarna geef je aan wie erbij betrokken zin: alleen jijzelf, jij en iemand anders, of jij en nog meer anderen. Uiteindelijk kies je via flashcards de beste beschrijvingen voor de relatie en de beste beschrijvingen van jouw gevoelens en die van anderen, en analyseert Unstuck de situatie in een prachtige infographic. Daarin staat welke houding jij op dit moment aanneemt, bijvoorbeeld die van “lone leader” of “perplexed planner” en wat je daar allemaal aan kan doen. Als troost zie je beroemdheden die ook wel eens last hebben van deze levenshouding.

Unstuck analyseUnstuck infographic levenshouding

Tot zover is Unstuck een goede confrontatie met jezelf en een handig instrument om te ontdekken waar precies het probleem zit. Maar het stappenplan dat volgt om de problemen op te lossen is een stuk minder nuttig. Daar moet je invullen wat je doel is, welke obstakels er tussen jou en jouw doel staan en hoe je die obstakels gaat omzeilen. Maar ja, dat weten mensen die ‘vastzitten’ meestal niet. Als ze wisten hoe ze al hun problemen moesten aanpakken hadden ze deze app waarschijnlijk niet nodig.

Downloaden: Unstuck app (gratis, iPad, iOS4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 14:57
Categorie Lifestyle
Onderwerpen ipad, therapie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.