Uitzending: RTL Gemist als niet-officiële iPhone-app gelanceerd

Uitzending is een nieuwe Nederlandse iPhone-applicatie waarmee je de tv-programma's van RTL kunt terugzien. Het gaat om een niet-officiële app.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

uitzending rtlEr is een nieuwe Nederlandse iPhone-applicatie waarmee je diverse uitzendingen van RTL Gemist kunt terugzien. De app heet Uitzending en is gemaakt door de Heerlense informaticastudent Dennis Lexis en dus *NIET* door RTL zelf uitgebracht. Met de app bekijk je je favoriete uitzendingen van RTL terug, zoals RTL Nieuws, Goede Tijden, Ik hou van Holland en Bassie & Adriaan. Het archief gaat tot maximaal 7 dagen terug en maakt haalt de uitzendingen binnen die al op de RTL iPad-applicatie worden aangeboden.


Je bent bij deze (betaalde) applicatie dus afhankelijk van de juiste werking van de bijbehorende URL. De uitzendingen zijn alleen via Wi-Fi te bekijken (niet via een 3G-verbinding) in een hoge kwaliteit. Vrijwel meteen na de uitzending zijn ze al op de iPad-site en dus ook in deze app te bekijken. Dat bekijken kun je doen via de ingebouwde mediaspeler of de Safari-website. De ontwikkelaar heeft ook de optie toegevoegd om via Google extra informatie over de uitzending op te zoeken.

Na bezwaren van RTL wegens auteursrechtenschending is de app voor onbepaalde tijd uit de App Store verwijderd. Lees hierover ons vervolgartikel: RTL beschuldigt maker RTL Gemist-applicatie van overtreding auteursrecht.

Downloaden: RTL Gemist (€1,59)

Let op: de app is niet door RTL zelf gemaakt, maar door een student.

uitzending rtl

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

88 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.