Two Tribes geeft statistieken over iOS-versies en -toestellen

Two Tribes heeft cijfers uitgebracht over de spelers van games als Toki Tori en Swap This! Daaruit blijkt dat iOS 4.x op 85% van de toestellen draait en bijna de helft een iPhone 4 is.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ios statistiekDe Nederlandse gamesontwikkelaar Two Tribes verzamelt via games zoals Toki Tori en Swap This! een hoop statistieken over gebruikers. Op hun blog hebben ze nu wat informatie daarover beschikbaar gesteld. Omdat de games op zoveel toestellen worden gespeeld, geeft het een goed beeld van de huidige stand van zaken op het iOS-platform, wat het spelen van games betreft. Bij de iOS-versies domineert iOS 4.2.1: bijna de helft (48,4%) van de iPhones en iPod touches werkt al op deze laatste versie van het besturingssysteem. Wat ook opvalt, is dat het percentage gebruikers van oudere iOS-versies redelijk stabiel is gebleven, als je over de afgelopen drie maanden kijkt. In totaal is zo’n 85% van de gebruikers al overgestapt naar iOS 4.x. Voor ontwikkelaars zoals Two Tribes betekent het dat ze geen rekening meer met iOS 3.1 meer hoeven te houden, aangezien het marktaandeel onder de 0,4 procent is gezakt. Two Tribes zal hier dan ook niet meer voor ontwikkelen.

Kijk je naar gebruikte toestellen, dan is de iPhone 4 de afgelopen drie maanden nog steeds aan een opmars bezig. Het marktaandeel is van 30,5% naar 34,5% gestegen en is daarmee het meest populaire toestel in de statistieken. Wat echter ook opvalt, is dat zelfs de iPhone 3GS in de statistieken nog steeds groeit. Gemeten over de laatste drie maanden was het percentage 22,3 procent. Afgelopen maand is het licht gegroeid naar 23,4 procent.

Interactieve versies van onderstaande grafieken vind je op de website van Two Tribes. Omdat het om een ontwikkelaar van spelletjes gaat, zijn de cijfers natuurlijk niet representatief voor de hele markt (er zullen relatief meer iPod touches in de cijfers voorkomen, omdat die toestellen populair zijn om op te gamen). Two Tribes’ games zijn in de App Store te vinden, onder eigen naam of via uitgevers zoals Electronic Arts:

ios breakdown

ios devices

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2011, 16:34
Categorie Games
Onderwerpen statistiek, Swap This!, toki tori, two tribes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.