‘Twitterrific populairder dankzij iOS 7’

iOS 7 heeft er voor gezorgd dat Twitterrific in korte tijd veel populairder is geworden. Dit beweert Twitterrific-ontwerper Gedon Maheux.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Twitterrific iconTwitter-app Twitterrific is in korte tijd flink gestegen in de Amerikaanse App Store-verkooplijsten. De app staat op het moment in de top 5 van de categorie ‘Sociaal netwerken’ in de App Store, terwijl hij normaal rond de 30e plek blijft hangen. In Nederland staat Twitterrific op het moment van schrijven op de één na hoogste positie in de Sociaal netwerken-lijst. Hoewel apps vaker van positie in de App Store veranderen, geeft Twitterrific-ontwerper Gedeon Maheux een opmerkelijke reden voor de stijging in de hitlijsten. Het ontwerp van Twitterrific past volgens hem zo goed bij iOS 7, dat veel testers de app installeren.


Twitterrific 5 screenshotMaheux vertelt aan Cult of Mac dat hij er vrij zeker van is dat ontwikkelaars op WWDC een steentje hebben bijgegedragen aan de hernieuwde populariteit van Twitterrific. Veel WWDC-bezoekers hebben aan Maheux verteld dat Twitterrific één van de weinige apps is die past bij het nieuwe uiterlijk van iOS 7. Op Twitter zouden meerdere iOS 7-testers volgens Maheux ook gezegd dat ze om deze reden zijn gewisseld van een andere Twitter-app naar Twitterrific.

Het zou vrij interessant zijn als WWDC en iOS 7 zo’n grote rol hebben gespeeld bij het opkrikken van Twitterrific’s downloadcijfers. De bètaversie van iOS 7 is immers alleen te gebruiken door ontwikkelaars en door testers die bij een developer geregistreerd staan. Wij kunnen zelf echter ook geen andere reden bedenken voor de groei in downloads. Twitterrific heeft al een maand geen update gehad en hanteert sinds de verschijning van Twitterrific 5 in december al dezelfde prijs van €2,69.

Downloaden: Twitterrific 5 (€2,69, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.