RTL Nieuws werkt iPhone-app bij na forse kritiek

RTL Nieuws heeft haar iPhone-app een snelle update gegeven na de vernietigende beoordelingen op de Nieuwswall-aanpak van RTL.

RTL Nieuws iPhone vernieuwdRTL Nieuws heeft haar onlangs totaal vernieuwde iPhone-app een eerste, snelle update gegeven. Vorige week ruilde de nieuwsdienst de oranje interface met het nieuws in koppen onder elkaar in voor een zogeheten Nieuwswall: een soort Facebook-nieuwsfeed met nieuwsberichten, tweets, updates en dossiers door elkaar vermeld. De nieuwe aanpak valt niet in de smaak bij het publiek. De applicatie behaalde afgelopen week zelfs een vernietigende gemiddelde App Store-beoordeling van één ster. De vandaag uitgebrachte versie 2.1 moet de eerste kritiek pareren.

Werp een blik op de App Store-recensies en je ziet waar de meeste één ster-beoordelingen vandaan komen. Gebruikers missen overzicht in de applicatie, tekst op de voorpagina wordt te lang bevonden, er moet teveel worden gescrolld om het nieuws te zien en bovendien vinden veel gebruikers de originele applicatie veel fraaier. RTL reageert direct op de kritieken in de App Store-omschrijving, waarin ze naar de nieuwe aanpak verwijst als een ‘concept’:

Jullie hebben ons veel feedback gegeven na de launch van ons nieuwe digitale concept. Dank daarvoor. Een aantal zaken, zoals het beter updaten van de app is opgelost. Aan andere punten wordt nog hard gewerkt.

RTL Nieuws 2.1 heeft als belangrijkste aanpassing dat je nu meteen terecht komt bij het nieuwsbericht waar je op hebt gedrukt in de Nieuwswall. In de vorige versie kwam je aan de bovenkant van het dossier terecht, waarna je moet scrollen om bij het bericht te komen dat je wilde lezen. Verder is de applicatie aangepakt op het verversen van het nieuws en zijn er foutcorrecties doorgevoerd. RTL moedigt gebruikers in de updatetekst aan, vooral feedback in te blijven sturen.

Downloaden: RTL Nieuws (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2013, 11:32
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.