Twitter voor iOS krijgt binnenkort compleet redesign met focus op media

Twitter gaat de mobiele app voor iOS flink aanpassen. In plaats van tekstberichten zal de nadruk op foto's en andere multimedia liggen.

discover iphone twitterTwitter gaat de mobiele app behoorlijk op de schop nemen. Er zou voor aanstaande woensdag een update van de Twitter-app voor iOS gepland staan, maar vlak daarna volgt een compleet vernieuwde versie van de app. Via AllThingsD zijn al wel wat details bekendgemaakt. Het onderdeel Discover zal verdwijnen en alle content zal voortaan in streams worden geordend. Je kunt wisselen tussen de streams door over het scherm te vegen. Multimedia zal meteen in de streams te zien zijn, zodat het uiterlijk visueler wordt. Je hoeft niet meer op een foto of video te klikken om te bekijken; ze verschijnen vanzelf in je berichtenstroom. Het uiterlijk van de app zal minder de nadruk leggen op tekst. Verder is Twitter aan het experimenteren met een stream waarin alleen tv-gerelateerde tweets en gesprekken te zien zijn, handig voor mensen die verslaafd zijn aan de hashtag #TVOH.

Nieuwe Twitter-gebruikers moeten zich door de vernieuwingen sneller gaan thuisvoelen: als je als beginnende twitteraar nog geen vrienden hebt toegevoegd, kun je in ieder geval door foto’s en tv-tweets van wildvreemden bladeren. Twitter ziet zichzelf als de ‘sociale soundtrack voor TV’ en wil graag dat tv-kijkers die een hashtag of Twitter-adres in een reclamespotje zien uit nieuwsgierigheid komen kijken en hopelijk blijven hangen. Alle maatregelen zijn gericht op het beter vasthouden van gebruikers. Er zijn meer dan 1 miljard geregistreerde Twitter-accounts, maar slechts een kwart van de gebruikers maakt actief gebruik van het account.

De vier tabs onderin het scherm zullen verdwijnen en plaats maken voor één berichtenstroom in omgekeerde chronologische volgorde. Er is straks ook nog een aparte berichtenstroom voor interacties met andere gebruikers. Daarnaast is er een berichtenstroom met alleen foto’s.

Het is afwachten hoe de gebruikers zullen reageren. Alleen op een kleine visuele verandering zoals de blauwe lijn tussen conversaties, werd niet door iedereen enthousiast ontvangen. En bovendien donderde de waardering voor de Twitter-app omlaag naar 1,5 ster in de App Store, omdat er talloze fouten waren geconstateerd.

Downloaden: Twitter (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2013, 20:12
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.