iOS game-update: GTA V-app iFruit, Help Me Fly en releasedatum Pocket Trains

Pocket Trains van NimbleBit heeft een releasedatum, GTA V companion app iFruit is uit en Help Me Fly is een leuk puzzelspelletje voor iOS.

GU MA Help Me Fly iPhone iPadWe vermoeden dat flink wat gamers met een iPhone en iPad uitkijken naar woensdag, als niet alleen iOS 7 uitkomt, maar ook Infinity Blade III opduikt voor de iPhone, iPod touch en iPad. Het is niet meer de enige datum om naar uit te kijken: later deze maand loert alweer het verslavingsgevaar van de nieuwste game van de maker van Tiny Tower en Pocket Planes: Pocket Trains. Verder vliegen en puzzelen we nu al met Help Me Fly en werpen we een blik op de bijzondere companion-app van Grand Theft Auto V voor iPhone en iPad. Inclusief Tamagotchi-element, echt waar.

GTA V krijgt companion-app iFruit

GU MA ifruit desktopSta jij vannacht in de rij voor GTA V, het op sommige websites nu al ultiem verklaarde deel in de Grand Theft Auto-reeks? Dan wordt het nu tijd om je gepast voor te bereiden en als de wiedeweerga iFruit te downloaden. Rockstar heeft de applicatie uitgebracht om samen te werken met de nieuwe game die op de Xbox 360 en PlayStation 3 uitkomt en “kan je behoefte aan echte sociale interactie nog verder uitstellen”, aldus de ontwikkelaar. In de applicatie vind je niet alleen de laatste berichten die in de game binnenkomen op je Facebook LifeInvader, maar je leest er ook algemeen nieuws over het spe en je hebt toegang tot de Rockstar Games Social Club, het échte netwerk waarmee de ontwikkelaar online spelers verbindt. Behalve dat kan je via de applicatie ook de auto’s in het spel tunen met andere velgen, motor en remmen, je eigen nummerbord aanmaken en speel je zelfs een Tamagotchi-variant met een hond. En echt, serieus dus hè? Als je de getekende hond goed verzorgd en op tijd te eten geeft, kan je de hond van hoofdpersoon Franklin in de game beter africhten en koop je nieuwe hondenriempjes voor hem. Nou, wat wil je nog meer?
Downloaden: Grand Theft Auto iFruit (gratis, universeel, iOS 4.3+)

GU MA GTA iFruit hond voeren

Help Me Fly: vliegen en puzzelen

GU MA Help Me Fly iPhoneLang leve de kleine verrassingen in de App Store. Help Me Fly is nieuw klein puzzelspelletje dat het meteen ‘heeft’. Een koddig rood vliegtuigje speelt de hoofdrol op een spelbord waarin je paden naar batterijen aanlegt. Die paden maak je met Tetris-achtige blokken die je door de levels heen moet schuiven, een beetje vergelijkbaar spelletjes waarin je een plaatje moet maken door verschillende vormen te verschuiven. De uitdaging is om de juiste vormen om de juiste plekken te krijgen, dat mag duidelijk zijn. In je weg staan natúúrlijk blokken die je niet mag verplaatsen, gaten in de achtergrond waar je niet langs kan bewegen en lasers waar je blokken niet langs mag verslepen. Ondertussen probeer je wel elk ster in elk level meteen aan te blokken te verbinden. Helaas bouwt Help Me Fly het concept niet echt uit met originele elementen. Misschien komt dat nog na het standaardarsenaal van 60 levels in volgende updates. Help Me Fly bevliegt de bekende paden, maar dat betekent ook dat het een leuk en toegankelijk puzzelspelletje is.
Downloaden: Help Me Fly (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

GU MA Help Me Fly iOS screen groot

Trailer van de Dag: Pocket Trains

GU MA Pocket Trains iOS iPad iPhoneHoeveel uren hebben we al niet aan de creaties van ontwikkelaar NimbleBit verloren? De twee zolderkamerhobbyisten waren eerder verantwoordelijk voor Tiny Tower en Pocket Planes, en nu is alweer de volgende game in aantocht. Pocket Trains komt uit op 26 september. Een moment om andere afspraken op een zijspoor te zetten, als we NimbleBit een beetje juist kunnen inschatten na het minder pakkende Nimble Quest dan. Pocket Trains is bekend terrein voor de ontwikkelaar. Verhalen doen de ronde dat dit aanvankelijk het concept was voordat Pocket Planes welbeschouwd in de steigers stond – en dat NimbleBit het weer in leven riep omdat zoveel fans erom vroegen. Het spelconcept komt dan ook overeen met de vliegende variant. Je beschikt als treinmaatschappij over toegang tot enkele stations waar je goederen tussen verscheept. Je krijgt opdrachten om passagiers en vrachten naar andere stations te brengen en daarmee verdien je geld, stukken voor nieuwe treinstellen en toegang tot andere stations, waardoor je het cirkeltje weer rond hebt en verder aan de rails kan timmeren. Als je onderstaande trailer met een overenthousiaste treingek nog niet bekeken hebt, moet je dat zeker doen. Dat warmt alvast wel op voor 26 september.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2013, 19:38
Categorie Games
Onderwerpen grand theft auto, iculture speelt, nimblebit, trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.