Twitter voor iOS gaat persoonlijke pushberichten met aanbevelingen sturen

Twitter gaat binnenkort aanbevelingen via push notificaties sturen. Daarbij wordt gekeken naar de accounts die je volgt. Deelnemers aan een experiment spreken van beangstigende correctheid van de aanbevelingen.

Twitter iPhone iPad totaal vernieuwdTwitter heeft aangekondigd dat de Twitter-apps voor iOS en Android een nieuw soort pushberichten krijgen. Die bevatten aanbevolen tweets en accounts die voor jou interessant zijn. Tijdens een langdurig experiment met de naam Magic Recs (@magicrecs) heeft Twitter de aanbevelingen al getest. Deelnemers aan het experiment (die niet door Twitter worden betaald) spreken van een “bijna beangstigende ervaring”: alles wat Magic Recs aanbeveelt is ze op het lijf geschreven en reuze interessant. Magic Recs kijkt welke mensen jij volgt en rapporteert vervolgens welke accounts zij volgen en welke berichten ze retweeten.

Het is handig voor mensen die hun horizon willen verbreden of gewoon geen tijd hebben om de hele dag tweets te lezen. Magic Recs zal blijven doorgaan met het versturen van DM’s naar deelnemers aan het experiment, maar de aanbevelingen zullen straks ook bij alle gewone Twitter-gebruikers binnenkomen in een andere vorm: als pushbericht.

twitter-magicrecs-aanbevelingenDe aanbevelingen zijn trouwens uit te schakelen via de knop ‘Aanbevelingen’ in de notificatie-instellingen, zodra de vernieuwde app beschikbaar is. De functie is één van de manieren waarop Twitter probeert om gebruikers betrokken te houden. Dat is belangrijker dan ooit, nu het bedrijf stappen heeft ondernomen om naar de beurs te gaan. Groei en actieve betrokkenheid van gebruikers is iets waar investeerders vaak naar zullen vragen. Wat deze nieuwe aanbevelingsdienst betreft: hoe nuttiger de accounts die je volgt, hoe interessanter de aanbevelingen zullen zijn. Volg je vooral accounts met prijsvragen waar je gratis iPads mee kunt winnen, dan zullen de aanbevelingen ook in dat genre te vinden zijn.

Wil je weten of de notificaties in jouw versie van de app al beschikbaar zijn, dan ga je naar de officiele Twitter-app, waarna je op het Ik-tabblad klikt. Open daarna Instellingen om de notificatie-instellingen te bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2013, 23:15
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.