Laze: nieuwe Nederlandse iPhone-app voor maandelijkse cyclus

Laze is een menstruatie-app van het Nederlandse OKGO. Met Laze houd je je maandelijkse cyclus bij in iOS 7-stijl, zonder dat het opvalt.

laze-iphonesKijk in de App Store naar iPhone-apps waarmee je je maandelijkse cyclus kunt bijhouden en je wordt overstelpt door roze apps met kneuterige bloemetjes. Terwijl weerapps de sprong naar modern iOS 7-design al hebben gemaakt, is dat bij menstruatie-apps nog niet het geval. Het Nederlandse OKGO, bekend van de app Foodzy, heeft een app gemaakt die wel de goedkeuring van Jonathan Ive kan wegdragen. De vage blauw/bruine achtergrond van Laze past mooi bij iOS 7. En als je de app in het bijzijn van vrienden of collega’s opent is niet meteen duidelijk dat je plannen hebt om zwanger te worden. Het ziet eruit als een gewone weerapp of een app waarmee je je temperatuur kunt bijhouden.

En de naam Laze verraadt ook niet meteen waar het voor bedoeld is: het bijhouden van je cyclus, zodat je weet wanneer de kans het grootst is om zwanger te worden. Laze is te gebruiken in het Nederlands en Engels. Je voert de begindatum van je laatste menstruatie en de gemiddelde duur van de cyclus in. De app rekent daarna uit wanneer je weer ongesteld moet worden en wanneer je vruchtbare periode is.

Heb je moeite om zwanger te worden, dan raden huisartsen vaak aan om je cyclus en temperatuur een tijdlang vast te leggen. Dat kan met deze app. Je kunt ook vastleggen wanneer je seks hebt gehad en of je foliumzuur slikt, zodat je met een compleet meetrapport weer naar de huisarts kunt teruggaan. Kleurtjes geven aan wat er aan de hand is: vruchtbare dagen zijn groen gekleurd op de kalender, de eisprong is in geel weergegeven en de dagen waarop je ongesteld bent zijn roze. Een toelichting op het scherm geeft aan wat er die dat in je lichaam gebeurt, bijvoorbeeld de eisprong. Laze is ook handig voor vrouwen die niet zwanger willen worden, maar gewoon een druk leven hebben. Als je weet wanneer de volgende menstruatie is, kun je daarmee rekening houden bij het plannen van een weekendje weg of een andere sociale activiteit.

Downloaden: Laze (ter introductie €0,89, iPhone, iOS 6.0+)

laze-iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 september 2013, 10:22
Categorie Gezondheid en fitness

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.