‘Twitter Music-app komt op vrijdag 12 april’

Twitter gaat de muziekapp Twitter Music op vrijdag 12 april uitbrengen. Twitter Music geeft muzieksuggesties op basis van eigen favoriete muziek en muziek waar anderen naar luisteren. Twitter heeft hiervoor de start-up We Are Hunted overgenomen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

twitter_musicTwitter gaat mogelijk vandaag al een Twitter Music-app uitbrengen. De introductie van de app valt samen met het Coachella-muziekfestival, dat dit weekend in de Californische woestijn plaatsvindt. De Twitter Music-app is het resultaat van een overname van muziekontdekkingssite We Are Hunted, waarvan het nieuws nu pas naar buiten komt. De Twitter Music-app wordt een losstaande app, die artiesten en muzieknummers suggereert op basis van persoonlijke voorkeuren. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de Twitter-accounts die je volgt. Gebruikers kunnen ook naar muziekclips binnen de app luisteren, waarbij gebruik wordt gemaakt van diensten van derden, zoals iTunes en Soundcloud. Daarnaast is er een koppeling met muziekvideo’s gemaakt via de dienst Vevo.

CNET maakte vorige maand al geruchten bekend dat Twitter geïnteresseerd was in de dienst We Are Hunted. Inmiddels is de overname definitief en is bekend dat het team (zie foto) intrekt bij Twitter en aan een nieuw, onbekend project gaat werken.

we-are-hunted-oprichters

De Twitter Music-app is al klaar en zal als eerste product van de overname worden uitgebracht. We Are Hunted gebruikte de top trending muziekgebeurtenissen op social media om aan te geven wat er ‘hot’ is. Dat de Twitter Music-app zo snel klaar is, wekt de indruk dat de functionaliteit ongeveer hetzelfde zal zijn. Daarnaast kan de app suggereren welke muziek je nog meer leuk zult vinden, op basis van je eerdere luistergedrag. Een andere mogelijkheid is dat je vanuit de app muzieknummers kunt kopen via iTunes. Twitter Music wordt geen muziekspeler met muziek die je lokaal opslaat, maar eerder een streaming-dienst. CNET wekte eerder de indruk dat de app bestaat uit vier secties, waaronder #NowPlaying. Een Twitter-account is niet nodig om Twitter Music te kunnen gebruiken.

Inmiddels is ook de site music.twitter.com online verschenen. Daar is de hashtag #music te zien, met een inlogknop waarmee je je Twitter-account kunt koppelen aan de nieuwe muziekdienst.

De app in kwestie blijkt al te worden getest, zo blijkt uit een tweet van Ryan Seacrest. De presentator van American Idol tweette vannacht dat de app echt bestaat:

ryan seacrest twitter music

Vlak nadat Ryan Seacrest zijn tweet de wereld instuurde, reageerde We Are Hunted daarop, eveneens via Twitter. Ze maakten daarna de overname officieel bekend via de website van We Are Hunted. Daar is ook te lezen waarom muziek en Twitter goed bij elkaar passen: artiesten gebruiken Twitter om in contact te komen met hun fans en mensen delen dagelijks tips over nieuwe albums die ze hebben ontdekt:

We will continue to create services that will delight you, as part of the Twitter team. There’s no question that Twitter and music go well together. Artists turn to Twitter first to connect with fans, and people share and discover new songs and albums every day.

We Are Hunted ontstond in 2007 in Brisbane (Australië). De oprichters zijn Stephen Philips (technisch/creatief), Richard Slatter (sales/strategie) en Michael Doherty (engineering/operations). Mensen die een account bij wearehunted.com hadden, raken die kwijt. Wel kun je je e-mailadres invullen om je favorieten te bewaren.

Twitter Music is vandaag op beperkte schaal live gegaan voor bekende en invloedrijke twiteraards. De dienst zal naar verwachting volgende week opengesteld worden voor iedereen. Meer lezen: Twitter Music voorlopig alleen voor selecte groep gebruikers.

wearehunted

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2013, 19:05
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, twitter music

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.