Bump voor iPhone kan geen iTunes-muzieknummers meer delen

Bump heeft een update gekregen en ondersteunt niet meer het delen van iTunes-bestanden. Apple heeft Bump verzocht het delen van iTunes-bestanden te verwijderen uit de app.

bump itunes delenDe iOS-app Bump heeft een update gekregen, waarin een belangrijke functie is verdwenen. Je kunt voortaan via Bump geen iTunes-links meer delen. Dit is gedaan op verzoek van Apple. Eerder was het mogelijk om muziek vanuit de iTunes-bibliotheek op je iPhone te delen met een andere Bump-gebruiker of met je eigen computer. De wijziging is meteen te zien als je bestanden wilt delen. De afbeelding hiernaast laat de oude situatie zien.

Na de update krijg je een melding dat het niet langer is toegestaan om de iTunes-bibliotheek op het iOS-apparaat te benaderen, zoals hieronder te zien is.

Bijzonder is dat Bump de functie al in november 2010 toevoegde en dat Apple pas tweeënhalf jaar later bezwaar ertegen maakt.

bump delen nieuwWil je de functie blijven gebruiken, dan zul je dus bij de oude versie 3.5.7 moeten blijven hangen. In de update van Bump zijn bovendien bugfixes en performanceverbeteringen doorgevoerd.

Bump is een handige app waarmee je allerlei data kunt uitwisselen door twee iPhones tegen elkaar te laten botsen. Zo kun je bijvoorbeeld een ‘smartphone-boks’ doen om je contactgegevens uit te wisselen.

Downloaden: Bump (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2013, 8:30
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.