Twitter laat niet langer zien welke apps van derden je gebruikt

Twitter gaat niet langer apps van derden noemen. In de Twitter-app was dat al het geval, op de website is ook niet langer te zien welke Twitter-apps van derden iemand gebruikt.

twitter icoonApps zoals Tweetbot, Hootsuite, Twitterrific en ander Twitter-apps zullen niet langer genoemd worden door Twitter. Als je Twitter-berichten leest via de website Twitter.com kreeg je voorheen onder elk bericht te zien welke app of dienst was gebruikt. Dat leverde gratis reclame op voor apps, want als Justin Bieber berichten plaatst met UberTwitter, gaan zijn fans ook even kijken wat voor app dat is. Twitter was al bezig om apps van derden het leven moeilijker te maken, door een maximum aantal gebruikers in te stellen. Het niet meer noemen van alternatieve apps is een volgende stap om vooral de eigen apps naar voren te schuiven.

In de mobiele app van Twitter werd de gebruikte Twitter-client al niet meer genoemd. Op de website is het nu ook doorgevoerd. Als reden meldt Twitter dat het “onderdeel is van onze voortdurende inspanningen om tweets te versimpelen en de nadruk te leggen op de inhoud die wordt gedeeld”. Twitter wil dat mensen meer gebruik maken van de eigen apps, om beter advertentie-inkomsten te kunnen genereren. Ontwikkelaars moeten voldoen aan nieuwe eisen en mogen maar een gelimiteerd aantal gebruikers bedienen. Linkedin, Instagram en Tumblr kregen al eerder te maken met het inperken van de mogelijkheden. Binnenkort gelden de nieuwe API-regels voor alle ontwikkelaars die een Twitter-app willen maken. Daardoor wordt het ontwikkelen van Twitter-apps door derden minder aantrekkelijk. De beperkingen hebben geleid tot boze reacties met de hashtag #OccupyTwitter.

twitter via seesmic

De iPhone-versie van Twitter noemt sinds juli niet meer welke client je gebruikt. In de update die verscheen noemde Twitter slechts twee nieuwe functies: eindeloos scrollen en verbeterde pull-to-refresh. Maar oplettende lezers zagen al snel dat je niet langer kon afleiden welke app iemand gebruikte.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2012, 10:05
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.