Gmail-app voor iOS krijgt binnenkort nieuwe inbox

Gmail voor de iPhone en iPad krijgt snel een nieuwe interface met tabbladen voor e-mails van verschillende afkomst. Die worden gescheiden.

Gmail nieuwe iPhone appGoogle is begonnen met het uitrollen van een vernieuwde indeling voor Gmail. De nadruk komt daarbij te liggen op verschillende tabbladen die rechtstreeks leiden naar berichten van bijvoorbeeld sociale netwerken, updates, sites die producten aan je proberen te verkopen, zakelijke mails en fora. De nieuwe aanpak wordt vanaf vandaag uitgerold op het web en de mobiele website. Een update voor de iOS-app is ingediend bij Apple, maar wacht nog op goedkeuring voor release.

Het hierboven geplaatste screenshot van The Verge laat zien dat Gmail op de iPhone de verschillende tabbladen niet bovenaan de inbox zal plaatsen, maar benaderbaar maakt vanuit het schuifmenu links. De rubrieken worden meteen onder de inbox in het menu gepositioneerd en als er nieuwe berichten in te vinden zijn, worden die geaccentueerd met elk een eigen kleur. Die kleuren kennen we inmiddels als de basiskleuren van Google: het gaat om ogenschijnlijk dezelfde tint rood en groen als bijvoorbeeld de laadanimatie van Google+. De cijfers geven alleen de echt nieuwe mail aan, dus geen e-mails die je al eerder ontving maar besloot niet te openen.

Je kan op het web misschien al gebruik maken van de nieuwe weergave als je een nieuw account aanmaakt bij Google en gebruik maakt van Gmail. Als je eerder hebt gekozen voor de prioriteiten-weergave die Google alweer drie jaar geleden introduceerde, moet je bewust aangeven dat je gebruik wilt maken van de nieuwe indeling. Dat doe je bij de instellingen -> Inboxtype. Maar dat betekent nog niet dat de nieuwe weergave meteen zichtbaar is. Zoals het vaker gaat met Gmail, wordt de nieuwe functionaliteit gefaseerd uitgerold.

Downloaden: Gmail (gratis, nu nog zonder update, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2013, 18:50
Categorie Productiviteit
Onderwerpen e-mail, gmail, inbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.