Twitter-app voert contentfilter in tegen naakt en geweld

De Twitter-app voor iOS toont standaard geen naakt, geweld en medische ingrepen meer. Alleen met toestemming krijg je de foto's te zien.

twitter censuurJe zal maar een Twitter-berichtje openen en een blote borst te zien krijgen. Twitter heeft daarom stilletjes een kleine aanpassing doorgevoerd in de mobiele apps voor iOS en Android. Daardoor krijg je niet meer onverwacht twijfelachtig materiaal te zien. Het moet ook voorkomen dat je meteen al een preview te zien krijgt van dierenmishandeling of andere schokkende beelden. Een woordvoerder van Twitter heeft toegegeven dat de nieuwe functie begin juli is toegevoegd aan de Twitter-apps, zonder dat daar ruchtbaarheid aan werd gegeven.

In plaats van een foto krijg je de hiernaast afgebeelde melding te zien, met de mogelijkheid om door te klikken om de daadwerkelijke foto te zien. Naakt, geweld en medische ingrepen worden op die manier aan het oog onttrokken.

sensitive tweetHet zijn foto’s die je waarschijnlijk niet wilt zien, tenzij je er gericht naar op zoek bent. Het filter is standaard ingeschakeld. AllThingsD denkt dat Twitter de maatregel heeft genomen om de dienst vriendelijker te maken voor alle leeftijdsgroepen, waaronder het groeiende aantal kinderen en tieners dat op Twitter zit. Maar de maatregel zal ook goed zijn voor adverteerders, die niet met hun reclametweet tussen ranzig materiaal willen staan.

Hoe Twitter weet dat een foto niet toonbaar is voor mensen met een gevoelig gestel, is nog onduidelijk. Het zou kunnen gaan om metadata in de foto of woorden in een tweet. Er zou sprake zijn van een lerend systeem, waarbij ook gebruik kan worden gemaakt van vlaggetjes die gebruikers zelf aanvinken bij foto’s die over het randje zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2013, 9:20
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen naakt, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.